Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες στον Περισσό με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στα γενικευμένα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο ενδεχόμενο μαζικών λουκέτων το επόμενο διάστημα, στην ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, καθώς και στην αδυναμία χρηματοδότησής τους μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας των λαϊκών στρωμάτων στις συνθήκες της πανδημίας, που αφορούν και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως επίσης για τα μέτρα διαχείρισης που οδήγησαν σε εκτεταμένα lockdown, με συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις. Χαρακτήρισε ανεπαρκή και προσωρινού χαρακτήρα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, π.χ. την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου με μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν ουσιαστικά, όπως επανένταξή τους στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, μείωση της φορολογίας των χαμηλών εισοδημάτων, διαγραφή τόκων προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους προς την εφορία και τις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ