Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέες βάρβαρες επιθέσεις εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών

Μήνυμα από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη διαδήλωση των Παλαιστινίων που χτυπήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις
Από τη διαδήλωση των Παλαιστινίων που χτυπήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις
Τη νέα επίθεση του ισραηλινού κράτους σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές που αγωνίζονται κατά της επέκτασης των ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη καταδικάζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων της μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό.

Την 1/10/2021, οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας στο χωριό Μπάιτ Ντατζάν, κοντά στην πόλη Ναμπλούς, τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές, που αγωνίζονται κατά της επέκτασης των ισραηλινών εποικισμών στα εδάφη τους.

Από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής τραυματίστηκαν οι σύντροφοι Νασρ Αμπουτζάις και Χάλεντ Μανσούρ, μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και στο Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης».

Τη νέα δολοφονική επίθεση ισραηλινού κράτους καταγγέλλει και το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «η καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός πατά στην ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ - ΕΕ αλλά και κυβερνήσεων όπως της Ελλάδας, που κλείνουν τα μάτια μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα».

Βάση για τις εντεινόμενες επιθέσεις η ίδια η κατοχή της Παλαιστίνης

Σημειώνεται ότι το ίδιο διάστημα το κράτος της Παλαιστίνης, σε ανακοίνωση που μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, κατήγγειλε την ατιμωρησία των εντεινόμενων διαδοχικών τρομοκρατικών επιθέσεων Εβραίων εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης. Επισήμανε ακόμα ότι βάση για αυτήν την επιχείρηση τρομοκράτησης είναι η ίδια η κατοχή της Παλαιστίνης.

Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μ. Αμπάς συναντήθηκε την Κυριακή με τους Ισραηλινούς υπουργούς Υγείας Ν. Χόροβιτς και Περιφερειακής Συνεργασίας Ι. Φρέιτζ, καθώς και την Ισραηλινή βουλευτή Μιχάλ Ροζίν (από το «κεντροαριστερό» Μερέτζ που συμμετέχει στην κυβέρνηση).

Ο Μ. Αμπάς τόνισε την ανάγκη τερματισμού της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και την επίτευξη δίκαιης ειρηνευτικής λύσης στη βάση των δύο κρατών.

Την ερχόμενη βδομάδα, τέλος, το Ισραήλ αναμένεται να επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε χτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ν. Μπένετ. Η Μέρκελ είχε ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη στα τέλη Αυγούστου, επικαλούμενη τις τότε ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τελικά στις αρχές της άλλης βδομάδας θα είναι μία από τις τελευταίες της στο εξωτερικό ως καγκελάριου και η πρώτη στο Ισραήλ από το 2018.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ