Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν δυναμικά για ανάκληση της απόλυσης στα Μεταλλεία

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/9, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλούν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια απόλυσης συνδικαλιστή με τον νέο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

Την κινητοποίηση αποφάσισαν το ΣΕΜΛΑ και τα Σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, ενώ καθημερινά και νέα σωματεία παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής (Κατεργασίας Ξύλου, Α' ΕΛΜΕ, κ.ά.).

Τα συνδικάτα τονίζουν ότι «η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, γιατί πλέον ξέρουμε ότι ο δρόμος των θυσιών για την περιβόητη "ανάπτυξη" είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Η εφαρμογή νέων μεθόδων έντασης της εκμετάλλευσης της εργασίας μας απαιτεί "καθαρό πεδίο" για τα αφεντικά, χωρίς πρωτοπόρους αγωνιστές και μαζικά ταξικά συνδικάτα. Αφορά κάθε συνδικαλιστή και σωματείο γιατί η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νέο νόμο θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" για τη συνολικότερη ολομέτωπη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στον αγώνα μας για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία των σωματείων για συγκέντρωση υπογραφών κάτω από το αίτημα για ανάκληση της απόλυσης. Τέλος, το ΣΕΜΛΑ καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής να συμπορευτούν στον αγώνα και προτείνει συνάντηση όλων των εκλεγμένων στα ΔΣ την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο Στρατώνι, στο «Paraty».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ