Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
Τώρα έργα αντιπλημμυρικά και όχι αιολικά

Παρέμβαση σε εργοτάξιο ανεμογεννητριών

Με σύνθημα «Τώρα έργα αντιπλημμυρικά - Οχι αιολικά στα Αγραφα», δεκάδες εκπρόσωποι των φορέων οι οποίοι συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα πραγματοποίησαν την Κυριακή δυναμική και αιφνιδιαστική παρέμβαση στο σημείο όπου γίνονται τα έργα των αιολικών πάρκων στην περιοχή του Τυμπάνου Αργιθέας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός έτους από τις φονικές πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν τον νομό Καρδίτσας με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε εκατοντάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες, ενώ και φέτος τα ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα είναι ανύπαρκτα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε επίσης σε μια περίοδο που καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος» το αφήγημα όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, πως η «πράσινη» ανάπτυξη θα μειώσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος όταν σήμερα τα λαϊκά νοικοκυριά βλέπουν στους λογαριασμούς της Ενέργειας αυξήσεις - «φωτιά».

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα, «με εντολή της εργοδοσίας άνθρωποι ιδιωτικής φύλαξης (η Αστυνομία δεν είχε προλάβει να καταφθάσει στην περιοχή) επιχειρούσαν να φράξουν οι ίδιοι το δρόμο, όμως η προσπάθειά τους αυτή έπεσε στο κενό, κάτω από την αποφασιστικότητα των εκπροσώπων οι οποίοι εισήλθαν και στα δύο εργοτάξια. Οταν στη συνέχεια έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πάνοπλους άνδρες της ΟΠΚΕ, έφραξαν το δρόμο της επιστροφής, σταματώντας τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι εκπρόσωποι των φορέων (και όχι μόνο), κάνοντας εξονυχιστικό έλεγχο στα προσωπικά στοιχεία επιβαινόντων αλλά και στα ίδια τα οχήματα, ενώ προχώρησαν και σε τέσσερις προσαγωγές. Τελικά, οι προσαχθέντες, κάτω από την αποφασιστική στάση των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, αφέθηκαν ελεύθεροι».

Το Συντονιστικό σημειώνει ότι τα έργα για τα αιολικά συνεχίζονται στην περιοχή του Τυμπάνου, «την ίδια στιγμή κατά την οποία είναι ανοιχτή η αναφορά στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης των φορέων μας σχετικά με τη συνολική νομιμότητα του έργου, αλλά και τη στιγμή κατά την οποία τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή παραμένουν ανύπαρκτα, ενώ και οι πληγέντες προβλέπεται να αποζημιωθούν μόλις στο 55% του συνολικού ποσού της ζημιάς των περιουσιών τους».

Με βάση και τα παραπάνω, καλεί τον λαό της περιοχής σε κοινό και ενιαίο αγώνα με τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, της Ηλείας, της Αττικής ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, βροντοφωνάζοντας σε όλη την Ελλάδα: Τώρα έργα αντιπλημμυρικά πριν μας πνίξουν πάλι όλους τα νερά! Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ