Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πόδι για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Πολύμορφη δράση ενόψει του μεγάλου αγωνιστικού σταθμού στις 11 Σεπτέμβρη

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, το Σάββατο 11/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, δίνουν καθημερινά τα Εργατικά Σωματεία στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Με καθημερινές εξορμήσεις αλλά και οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών, προετοιμάζουν τη μεγάλη εργατική απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Παράλληλα, στην πορεία προς την κινητοποίηση στη ΔΕΘ προγραμματίζονται και άλλες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται:

-- Τη Δευτέρα 6/9, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο των Εποχών στη Νέα Παραλία, σύσκεψη των σωματείων του κλάδου των Κατασκευών και των Φοιτητικών Συλλόγων με θέμα τα ζητήματα της φοιτητικής στέγης και των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη.

-- Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8/9 διήμερο δράσης των σωματείων στη ΒΙΠΕ της Σίνδου και στους δήμους της περιοχής με τίτλο «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας», για να αναδειχτεί το διεκδικητικό πλαίσιο για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-- Την Πέμπτη 9/9 κεντρική ημερίδα του ΠΑΜΕ με θέμα την απόκρουση των αντεργατικών νόμων και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

Συσκέψεις - συνελεύσεις και άλλες δράσεις

Προετοιμάζοντας τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται συσκέψεις, περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες δράσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, οργανώνονται:

Αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 5/9, στις 11 π.μ., στο ΕΚΘ, Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 6/9, στις 7.30 μ.μ., συνέλευση του ΣΕΤΗΠ.

Την Τετάρτη 8/9, σύσκεψη από το Σωματείο εργαζομένων στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη 8/9, στο ΕΚΘ, συνάντηση των επιχειρησιακών σωματείων με το κλαδικό σωματείο και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη 9/9, σύσκεψη με τραπεζοϋπαλλήλους και επίσης συνάντηση του Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας με το ΔΣ της ΣΙΔΕΝΟΡ.

Την Παρασκευή 10/9, σύσκεψη του Σωματείου Φαρμάκου - Καλλυντικού.

Στο Κιλκίς, σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο, οργανώνεται σύσκεψη συντονισμού της δράσης από τα κλαδικά σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς. Στον χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Στην Πιερία, την Κυριακή 5/9, στο θεατράκι του πάρκου Κατερίνης, προγραμματίζεται σύσκεψη από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», συνταξιούχων Λιτόχωρου και συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Στην Πέλλα, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, την Τετάρτη 8/9, στις 7 μ.μ., στο πολυκέντρο (στον πεζόδρομο) στα Γιαννιτσά.

Παρέμβαση στους χώρους δουλειάς

Παράλληλα, καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, όπου ανοίγει η συζήτηση για την ανάγκη να δοθεί μαζική μαχητική απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό, χτες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε εργοτάξια ξενοδοχείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην κατασκευαστική εταιρεία «TEXNOOMOIOΣTAΣH», αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας και κλάδους.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, περιοδείες σήμερα στην «Computer team» και την ερχόμενη βδομάδα σε «Phoenix center» και «Intrasoft», «Epsilon-net», «quality call sales», «INTRACOM TELECOM», AMD, ΟΤΕ στο Φοίνικα, SK Group, Onelity, ΟΤΕ Καρόλου Ντιλ και ΟΤΕ Τούμπας.

Από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, δράση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους, την Τρίτη 7/9 στα «Discount» και τις επόμενες μέρες περιοδείες σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης, στα «Praktiker», στο «Notos» κ.α.

Από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, περιοδείες σε επισιτιστικά καταστήματα σε Κλεάνθους, Λαμπράκη, Παπαναστασίου, Μπότσαρη, Μαρτίου, Αγ. Δημητρίου - Κασσάνδρου, Εγνατια - Αντιγονιδών, σε Λέσχες ΑΠΘ και ΑΧΕΠΑ, στα Λαδάδικα, στην Αριστοτέλους, στην παραλία και την Τσιμισκή.

Από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στις εταιρείες «ΣAMAPAΣ», «Edil», «KAPANAΣIOΣ & BAPΣAMH», «Consortis», «ΓEΩANAΛYΣH».

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σε γιαπιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε Θέρμη, Καλαμαριά, Ντεπώ, Χαριλάου, Νεάπολη, Εύοσμο.

Από το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας σε «TOSOH», «HD Body», «Palaplast», «Agrolab».

Από το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας σε εργοστάσια σε Ημαθία - Πέλλα, στο Κιλκίς σε «ΚΟΝΒΑ», «jannis», «ΚΟΥΚΑΚΗΣ» και στη Θεσσαλονίκη σε «Ohonos», «Παπαδόπουλος», «Αραμπατζής», ΜΕΒΓΑΛ, «Ολυμπιακή Ζυθοποιία».

Από το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας σε «Αλτσεχ», «Βασιλακος», ΣΥΦΑ, «stroumtsas».

Από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας σε ΑΞΙΝΑΡ, ΟΡΦΑΝΙΔΗ, Αλουμιλ, Κλεμαν, ΕΚΜΕ αλλά και σε επιχειρήσεις στους νομούς Σερρών και Ημαθίας.

Από το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας σε «Unipack», ΜΕΛ, «Nova packaging» και «Ds Smith».

Από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης σε αποθήκες στο Kαλοχώρι και Σίνδο, στις επιχειρήσεις «MEΛIΣΣAΣ», «KAΣΣOYΔAKHΣ», AΦOI ΞANΘH, ΠANOΛΥMΠIK, BEINOΓΛOY, «Coldair Cargo».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ