Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η κηδεία της Αλεξάνδρας Πλατατζή - Οικονομάκου

ΦΩΤΟ

Με μεγάλη θλίψη οι Κομματικές Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ αποχαιρετούν την συντρόφισσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΛΑΤΑΤΖΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου.

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη, στις 11.30 π.μ., στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Γεννήθηκε στη Μάνη το 1930. Ολη της η οικογένεια εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση, με τα 5 αδέλφια της να παίρνουν ενεργά μέρος μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Η ίδια από 13 χρόνων οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Το 1947 μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ πολεμά ως μαχήτρια σε όλες τις μάχες που έδωσε το συγκρότημα Ταϋγέτου. Το 1949 συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε 20 χρόνια φυλακή, εκτίοντας 13 από αυτά στις φυλακές Αβέρωφ. Αμέσως μετά συνδέεται με την προδικτατορική ΕΔΑ, ενώ συλλαμβάνεται εκ νέου το 1967 και εξορίζεται στη Γιούρα μέχρι το 1970. Με την αποφυλάκισή της εντάσσεται στο παράνομο ΚΚΕ. Από το 1978 μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν μέλος στην Κομματική Οργάνωση Ταμπουρίων του ΚΚΕ, ενώ ήταν και ενεργό μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ