Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγική ιστορία με 5χρονο προσφυγόπουλο που απεβίωσε

Πέρα από τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι εγκλωβίζονται στη χώρα μας σε διάφορες δομές, αντιμετωπίζουν και ένα ακόμα τραγικό παράδοξο. Οτι αν κάποιος πεθάνει κανείς δεν αναλαμβάνει την ταφή του γιατί στις «φυλακές» της ΕΕ, στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στις δομές όπου δραστηριοποιούνται ΜΚΟ, δεν προβλέπεται κονδύλι για τέτοια περίπτωση. Το τελευταίο περιστατικό αφορά 5χρονο παιδάκι από το Αφγανιστάν που ζούσε με τους γονείς του στη δομή του Σχιστού. Το άτυχο παιδάκι με εκ γενετής σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλευόταν και τελικά κατέληξε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Λόγω του απαράδεκτου καθεστώτος κανείς να μην αναλαμβάνει τα έξοδα ταφής, το παιδί βρίσκεται εδώ και 5 μέρες στο νοσοκομείο.

Οι γονείς του, που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα ταφής (τους ζητείται να προσκομίσουν και βεβαίωση ότι είναι άποροι), βρίσκονται σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι της δομής του Σχιστού, που προσπαθούν να συμπαρασταθούν στους γονείς του 5χρονου παιδιού, συναντάνε συνεχώς αρνήσεις στις εκκλήσεις τους σε φορείς της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρεια και δήμος Περάματος) ή άλλους οργανισμούς για τα δικαιώματα των παιδιών.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι οι ξεριζωμένοι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που φτάνουν και στη χώρα μας είναι εντελώς ξεκρέμαστοι και επιπλέον ...ούτε να πεθάνουν με αξιοπρέπεια δεν μπορούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ