Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού

Την αντίδρασή της σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Ληξουρίου τονίζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ληξουρίου.

Οπως αναφέρεται, η επίσκεψή της ήταν καθαρά προσχηματική επιδιώκοντας να συγκαλυφθεί η κυβερνητική εγκατάλειψη και στον τομέα του Πολιτισμού - Αθλητισμού, όπως και γενικότερα. «Η άρνησή της να δεσμευτεί έστω και στο ελάχιστο στα αιτήματα που αφορούσαν την περιοχή της Παλικής απέδειξε ότι στόχος της επίσκεψής της στον δήμο Ληξουρίου και συνολικά στον νομό ήταν η πολιτική - προεκλογική "αξιοποίηση" των εγκαινίων της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης και άλλων υποσχέσεων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει και τη δημοτική αρχή που «όχι μόνο δεν έθεσε το σύνολο των αιτημάτων της περιοχής που αφορούσαν το ΥΠΠΟΑ, αλλά εξαφάνισε εντελώς και τα άλλα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι σεισμοί του 2014 και ο "Ιανός" (αποκαταστάσεις, αποζημιώσεις κ.λπ.)». Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που παραβρέθηκε στη συνάντηση, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο κάποιες μεμονωμένες αυτονόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού στον δήμο Ληξουρίου και γενικότερα στον νομό να αξιοποιούνται με φιέστες και ευχαριστίες, για να συγκαλυφθεί η κυβερνητική εγκατάλειψη και στον τομέα του Πολιτισμού - Αθλητισμού, όπως και γενικότερα». Σημείωσε ακόμα ότι «ούτε στις σχετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή (Ερώτηση του ΚΚΕ για τη Φιλαρμονική) ούτε εδώ σήμερα η κα υπουργός έδωσε απαντήσεις και διέξοδο». Πρόβαλε επίσης το πλήρες πλαίσιο αιτημάτων, που εκτός των άλλων αφορούν την επισκευή της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης και των μνημείων, την ενίσχυση της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίου στην Παλική, την ενίσχυση του ΤΑΣ και γενικότερα τα εκκρεμούντα έργα και αποζημιώσεις για τις καταστροφές των σεισμών και του «Ιανού» κ.ά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον λαό της Παλικής να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εξαπάτησης, αλλά και για τη συνεισφορά της δημοτικής αρχής σε αυτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ