Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις για τις σχολικές καθαρίστριες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Καλαμαριά
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Καλαμαριά
Μαχητική κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Καλαμαριάς απαιτώντας από τη διοίκηση να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που μοιράζει τις ώρες εργασίας και τους μισθούς πείνας σε περισσότερους εξαθλιωμένους.

Η κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο δημαρχείο, οργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ και συμμετείχαν σχεδόν καθολικά οι σχολικές καθαρίστριες. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία από τις 18/8 έχει καταθέσει αίτημα προς τη διοίκηση να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς πέρυσι απασχόλησε περίπου 70 εργαζόμενες πλήρους ωραρίου και ελάχιστες ακόμη με σύμβαση έργου. Φέτος επέλεξε να επιβάλει στην πλειοψηφία των εργαζομένων ωράριο 5,5 ωρών. Ετσι ανακοίνωσε ότι θα εργαστούν συνολικά 100 καθαρίστριες (22 με 6,5 ώρες απασχόληση, 70 με 5,5 ώρες και 8 με 5 ώρες).

Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τον κάλεσε να προχωρήσει στην πρόσληψη των καθαριστριών με πλήρες ωράριο διεκδικώντας επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών καθαριότητας των σχολείων, που όχι μόνο δεν είναι πρόσκαιρες αλλά χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται.

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο του δήμου Αγρινίου, για το θέμα των σχολικών καθαριστριών, είχε χτες και το Εργατικό Κέντρο της πόλης, μαζί με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων.

Στη συνάντηση τα συνδικάτα ζήτησαν να μην υλοποιηθεί η εγκύκλιος του υπουργείου που «ελαστικοποιεί» ακόμα περισσότερο την εργασία και απαίτησαν πλήρες ωράριο για όλες τις καθαρίστριες, προσλήψεις για να καλύπτουν επαρκώς όλες τις σχολικές μονάδες, να σταματήσει η ομηρία, άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ