Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας για τις ελλείψεις σε ζωτικές υποδομές

Στην περιοχή της Αιγιαλείας περιόδευσε την Κυριακή όλη τη μέρα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και βουλευτής Αχαΐας. Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου της Πυροσβεστικής στην Πάτρα και στο Λαμπίρι, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, στο επιχειρησιακό κέντρο και σε χωριά της περιοχής, σημείωσε σε δήλωσή του: «Η πρόσφατη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, με τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης για τη δασοπροστασία και την πυροπροστασία, με τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, τους κακοσυντηρημένους κρουνούς και δεξαμενές. Αναδεικνύει τα προβλήματα συντονισμού ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με την κατάσβεση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα, παρά την προσπάθεια των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, τις σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και επίγεια μέσα.

Οι νέες υποδομές των οδικών αξόνων και των σιδηροδρομικών, στο όνομα του περιορισμού του κόστους και της αύξησης της κερδοφορίας τους, μετατρέπονται σε παγίδα εγκλωβισμού των κατοίκων των παραλιακών συνοικισμών σε ολόκληρη την Αιγιάλεια.

Σήμερα επιβάλλονται η άμεση καταγραφή του συνόλου των καταστροφών και η αποζημίωσή τους στο 100%, καθώς επίσης η αποκατάσταση των υποδομών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ