Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Κοκορομαχία πάνω στις στάχτες που προκαλεί η εγκληματική τους πολιτική

Με περισσό θράσος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μια κοκορομαχία πάνω στις στάχτες που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η εγκληματική τους πολιτική. Ετσι, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές στην Αχαΐα από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, η ΝΔ έκανε λόγο για «φυσική καταστροφή», αποσιωπώντας προκλητικά τις μεγάλες ελλείψεις - με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης - στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και του φυσικού πλούτου.

Με τη λογική του «μικρότερου κακού» επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση με την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του την Κυριακή, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς (σ.σ. στην Αχαΐα) είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης και πολύ μεγάλης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χτεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω».

Δεν είπε κουβέντα όμως για το ότι τις τελευταίες μέρες ο λαός της Αχαΐας βρισκόταν συνεχώς αντιμέτωπος με επικίνδυνες πυρκαγιές, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Και σε αυτήν την περίπτωση η εμπορευματοποίηση της γης, οι σχεδιασμοί για «πράσινες» μπίζνες, η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής και τα άλλα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού λειτούργησαν ως προσάναμμα για τις δασικές πυρκαγιές.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του καλούσε «όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες», σε μια έμμεση αναφορά στις φωτογραφίες Μητσοτάκη από παραλία στην Κρήτη ενώ πυρκαγιές έζωναν τη χώρα (υπολογίζεται ότι εκδηλώθηκαν 116 πυρκαγιές μέσα σε 48 ώρες).

Ως απάντηση, από την κυβέρνηση διέχεαν ότι «η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή», ωστόσο, καθότι ο Τσίπρας «προκάλεσε με απολύτως ευτελή τρόπο», παρέπεμπαν στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι και για τις διακοπές του σε ιδιωτική θαλαμηγό ύστερα από την τραγωδία.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ