Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τρίτη το βράδυ σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κάτω Ασίτες Ηρακλείου Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούσαν αρχικά 36 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα. Στην πορεία οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και χτες το μεσημέρι επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση και στην περιοχή Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τρίτης, η οποία χτες ήταν υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο, και συνολικά επιχείρησαν 64 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα.

Φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης και στο Ποικίλο Ορος, στην περιοχή του Καματερού. Για την κατάσβεσή της μετέβησαν στο σημείο 3 οχήματα και 9 πυροσβέστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντως καταλυτική ήταν η παρέμβαση των κατοίκων, που απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν επίσης την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, ιδίως εν μέσω καύσωνα, γεγονός που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του κράτους, της Περιφέρειας και των δήμων.

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε έξι Περιφέρειες της χώρας: Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας εκτός της νήσου Σκύρου, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Λάρισας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας) και Νότιου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ