Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Τρεις αγροτικοί γιατροί για 30.000 κατοίκους!

Νέος γύρος κινητοποιήσεων και πολύμορφων δράσεων το επόμενο διάστημα

Ολη η Νότια Ρόδος βασίζεται μέσα στην τουριστική σεζόν, με την πανδημία σε εξέλιξη, μόνο σε τρεις αγροτικούς γιατρούς! Οι γιατροί αυτοί έχουν την ευθύνη για μια περιοχή με 30.000 μόνιμο πληθυσμό, που εκτινάσσεται το καλοκαίρι, και πρέπει να λειτουργήσουν δύο Αγροτικά Ιατρεία και ένα Περιφερειακό, στο οποίο πρέπει να ξενυχτούν κάθε βράδυ σε εφημερίες ετοιμότητας (πρακτικά κανονικές εφημερίες), με κανονική υπηρεσία το επόμενο πρωί!

Το προκλητικό κυβερνητικό αφήγημα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας ξεσκεπάζει με την καταγγελία της η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, η οποία από πριν την πανδημία εισπράττει «υποσχέσεις» για τη στελέχωση με προσωπικό και ασθενοφόρα για την 24ωρη λειτουργία του ΠΙ Γενναδίου και το ΕΚΑΒ Νότιας Ρόδου.

Με το 4ο κύμα να βρίσκεται προ των πυλών, η κυβέρνηση επιδίδεται σε συσκέψεις επί συσκέψεων, με πρόσφατη αυτή μεταξύ της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, του δημάρχου, αντιπεριφερειαρχών και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, από όπου εξαγγέλθηκε για πολλοστή φορά ότι «δρομολογούνται λύσεις»...

«Γνωρίζουμε καλά πως οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της σε τοπικό επίπεδο είναι ασπιρίνες, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά αντίθετα το διαιωνίζουν», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα, ρωτώντας: «Διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη λειτουργία του ΠΙ Γενναδίου με επαρκές προσωπικό και μέσα ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα έκτακτα περιστατικά; Προσλαμβάνονται ειδικευμένοι γιατροί όπως γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, παιδίατροι κ.λπ., ώστε να καλύπτονται δωρεάν οι ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των κατοίκων των χωριών μας;

Η απάντηση δυστυχώς είναι αρνητική.

Ολες αυτές οι συναντήσεις και συσκέψεις των αρμόδιων γίνονται κάτω από την πίεση όλης της κοινωνίας της Νότιας Ρόδου. Μιας κοινωνίας που απαιτεί επιτέλους να δημιουργηθεί σύγχρονο Κέντρο Υγείας στον τόπο μας».

Υλοποιώντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ανοιχτής σύσκεψης κατοίκων και φορέων της Νότιας Ρόδου, το επόμενο διάστημα προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις, με διεκδικήσεις:

  • Πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΙ Γενναδίου.
  • Εικοσιτετράωρη λειτουργία του ΠΙ Γενναδίου όλο τον χρόνο, με παρουσία ειδικευμένου γιατρού, νοσηλευτή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κανονικές εφημερίες στο ΠΙ Γενναδίου και όχι ετοιμότητας.
  • Να παρθεί η απόφαση για δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας στη Νότια Ρόδο, πλήρους στελεχωμένου.
Εκτακτη ΓΣ σήμερα στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Αρτας

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα στις 11 το πρωί, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Αρτας, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, όπως: Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα στις ειδικότητες του παθολογικού και εργαστηριακού τομέα, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες σε όλο το προσωπικό και να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση της εργασίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου σημειώνει ότι «αυτήν τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αρτας λειτουργούν επιπλέον 4 εμβολιαστικές γραμμές σε δύο εμβολιαστικά κέντρα, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών COVID-19, κλινική Λοιμωδών και κλινική Αυξημένης Φροντίδας Λοιμωδών, Τμήμα Ελέγχου στην πύλη του Νοσοκομείου, χωρίς καμία επιπλέον πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις προσωπικού, με την επόμενη χρονιά στο ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων να επίκειται κύμα αποχωρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ