Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Καταδίκασαν τη νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο, ενάντια στο νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά

Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 7 Ιούλη

Πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο που εντείνει τις ανισότητες, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και θέλει τον εκπαιδευτικό σκυφτό να υπηρετεί αυτές τις πολιτικές έδωσαν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, με τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και Συλλόγων, παίρνοντας τον λόγο, καταδίκασαν τη νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα, που γίνεται κατακαλόκαιρο, δηλώνοντας πως θα ενταθεί ο αγώνας μέσα από τα σωματεία ώστε να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, για να ικανοποιηθούν οι πραγματικά σύγχρονες ανάγκες της Εκπαίδευσης, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση αυτές τις ανάγκες.

Αποκάλυψαν τι σημαίνει «αυτονομία» και «αξιολόγηση», παρά το περιτύλιγμα με το οποίο περιβάλλει τις αναδιαρθρώσεις η κυβέρνηση, και ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου, που αναφέρεται σε «αναβάθμιση», είναι ψευδεπίγραφος, αφού επιφυλάσσει μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση και φραγμούς. Ανέδειξαν παράλληλα την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, δηλώνοντας ότι δεν γίνεται μετά και από αυτήν τη χρονιά να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να βρίσκονται κοντά στους μαθητές όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές τους. Διεκδίκησαν για μία ακόμα φορά να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών, οργανικές θέσεις με βάση τις ανάγκες.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Η αυτονομία σας είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη», «Τέρμα πια στην κοροϊδία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία», «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών» ήταν κάποια χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση, δηλώνοντας πως οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα βρουν αγωνιστική απάντηση. Εξάλλου, μετά τη σύσκεψη που έκαναν πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία προχτές κατέληξαν στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους, μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο την Τετάρτη 7 Ιούλη στο κέντρο της Αθήνας.

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία απαίτησαν οι εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη, με κινητοποίηση χτες το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Διαμήνυσαν ότι η κυβέρνηση θα τους βρει μπροστά της ενάντια στους σχεδιασμούς της για κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, για ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών και ατομική «αξιολόγηση», για συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ