Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
«Καμπανάκι» και προβλήματα για την Εθνική πριν τον Καναδά

Mε την ήττα από τη Σερβία με 75-64 στον τελικό του διεθνούς τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ να χτυπάει «καμπανάκι» ενόψει του ταξιδιού στον Καναδά, η Εθνική ομάδα μπάσκετ μπαίνει στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά που θα κρίνει την πρόκριση στους Αγώνες στο Τόκιο.

Και αν οι υποχρεώσεις στους αγώνες του «Ακρόπολις» φανέρωσαν για την Εθνική τις αγωνιστικές αδυναμίες που καλείται να διορθώσει, τα προβλήματα για το τεχνικό τιμ δεν λένε να σταματήσουν. Ετσι, στη λίστα των τραυματιών προστέθηκε και ο Βασίλης Σπανούλης, που διαγνώστηκε με θλάση στη γάμπα, καθιστώντας αβέβαιη τη συμμετοχή του στους αγώνες του προ-Ολυμπιακού τουρνουά. Σημειωτέον, τις προηγούμενες μέρες οριστικοποιήθηκε η απουσία των επίσης τραυματιών Παπανικολάου (έχει υποβληθεί σε επέμβαση προ μηνών), Παπαπέτρου και Πρίντεζη, ενώ δεν θα αγωνιστούν ούτε οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, λόγω των υποχρεώσεων των Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ.

Πλέον με τόσα προβλήματα, όπως ανέφερε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρικ Πιτίνο μετά τους αγώνες του «Ακρόπολις» το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η συγκρότηση της 12άδας που θα παλέψει για την πρόκριση στον Καναδά.

Με τα νέα δεδομένα από τον τραυματισμό και του Βασίλη Σπανούλη, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Κατσίβελη στην αποστολή, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ρογκαβόπουλος. Η τελική αποστολή της Εθνικής αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί από το προπονητικό τιμ μέχρι αύριο Πέμπτη.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, συνελήφθη ο δράστης της κλοπής αθλητικού υλικού από τις αποστολές των Μεξικού, Πουέρτο Ρίκο και Σερβίας που συμμετείχαν στο «Ακρόπολις» και το υλικό επεστράφη στις ομάδες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ