Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΠΑΤΡΑ
Μαζικός απεργιακός αγώνας με οργανωτή το Εργατικό Κέντρο

Η επιτυχημένη κινητοποίηση έδωσε απάντηση και στις προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο και να αποκλιμακώσει τον αγώνα

Μεγάλη σε όγκο, μαχητική σε παλμό η συγκέντρωση στην Πάτρα
Μεγάλη σε όγκο, μαχητική σε παλμό η συγκέντρωση στην Πάτρα
Για άλλη μια φορά χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους τους πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας, σε μία ακόμα μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των συνδικάτων.

Το μήνυμα ήταν και τώρα ένα και μοναδικό: Το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις «ανατροπές του αιώνα» στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Ούτε διορθώνεται ούτε καλλωπίζεται!

Στον χώρο της συγκέντρωσης έφτασαν με προσυγκεντρώσεις τα σωματεία του δήμου και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν η Ρούλα Ντουντούμη, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, και ο Ηλίας Σκερπετάρης εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Σταθόπουλο, πρόεδρο το Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών ν. Αχαΐας και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η πετυχημένη και μαζική απεργία στις 10 του μήνα, η δράση των συνδικάτων και η κλιμάκωση του αγώνα σήμερα με νέα απεργία και οι συγκεντρώσεις το απόγευμα σε όλη τη χώρα έχουν προκαλέσει εφιάλτες και παράκρουση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.


Και τι δεν έχουν επιστρατεύσει στη μάχη για να αποτρέψουν τη μαζική και δυναμική καταδίκη του νομοσχεδίου (...) Tα επιχειρήματά τους, όμως, τσακίζονται από την πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι. Χυδαιολογούν απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες απεργούς, χαρακτηρίζοντάς τους "εντεταλμένους κομμάτων, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ". Είναι άθλιοι.

Απευθύνονται σε υγειονομικούς, σε οικοδόμους, σε εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές, σε εργαζόμενους σε βιομηχανίες τροφίμων, σε αυτούς που κινούν τα ΜΜΜ, στους εμποροϋπάλληλους, σε όλους αυτούς που η κυβέρνηση άφησε απροστάτευτους μέσα στην πανδημία... Ολοι αυτοί, λοιπόν, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να "μετρήσει", είναι γνωστοί, αυτές τις μέρες "ακούει" δυνατά την οργή τους. Τους "τσαμπουκάδες" να τους κάνει στους μετόχους των ανωνύμων εταιρειών, στους βιομήχανους και επιχειρηματίες. Αυτοί είναι που "κρύβονται" και γίνονται γνωστοί μόνο από τον παρασιτισμό τους.

(...) Το μήνυμα είναι ένα: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις "ανατροπές του αιώνα" στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων (...) Να είναι σίγουροι ότι θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι πλημμυρισμένοι από απεργούς δρόμοι είναι εικόνα από τους εφιάλτες τους. Η ταξική πάλη και το δίκιο των εργαζομένων δεν σταματάνε με νόμους και διατάγματα, ούτε με απειλές και συκοφαντίες. Οση λάσπη κι αν πετάξουν, όσα ψέματα κι αν επιστρατεύσουν, όσα "θετικά στοιχεία" κι αν βρουν η ΓΣΕΕ και διάφοροι "πρόθυμοι", να ξέρουν ότι το νομοσχέδιο έχει συνολικά πεταχτεί στα σκουπίδια από το σύνολο των εργαζομένων. Δεν κάνουμε πίσω!».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει «τους χιλιάδες απεργούς που παραμέρισαν τους τόνους λάσπης και συκοφάντησης ενάντια στο κίνημα, την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας. Η σημερινή πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση στις προσπάθειες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο και να αποκλιμακώσει τον αγώνα».

Επίσης, στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία - μέλη του, ενώ και στη Ναύπακτο οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ