Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Σε Λαμία, Θήβα και Αμφισσα

ΘΗΒΑ
ΘΗΒΑ
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, και τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας, αξιοποιώντας και την πείρα που υπάρχει στους εργαζόμενους του νομού από τον πολύμηνο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Στη Θήβα, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα δεκάδες μεγάλα εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Θήβας, και ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι οι αντεργατικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση, πατώντας πάνω στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποτελούν πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, που θα δοθούν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της «πράσινης ανάπτυξης» και του «ψηφιακού μετασχηματισμού».

Το κάλεσμα του Κόμματος για ξεσηκωμό προκειμένου «να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα» ακούστηκε δυνατά και στην πόλη της Αμφισσας, στη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. «Αν σήμερα η ΝΔ φέρνει αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα, μπορεί να το κάνει ακριβώς γιατί έχουν προηγηθεί οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κ. Μπάτσικας και πρόσθεσε: «Ολοι τους, βήμα βήμα, υλοποιούσαν τις πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου. Ολοι τους εξόπλιζαν με νέα όπλα τη μεγάλη εργοδοσία, τους μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου. Ολοι αυτοί μαζί έσφιγγαν τον στενό κορσέ της "διευθέτησης" του σταθερού εργάσιμου χρόνου».


ΑΜΦΙΣΣΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ