Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Στη Βόρεια Ελλάδα

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Μήνυμα αντίστασης, αγωνιστικής απάντησης στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση στην εργατική τάξη με την ανακοίνωση του αντεργατικού νομοσχεδίου, το οποίο καταργεί το 8ωρο, στάλθηκε από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα.

«Ολοι στον αγώνα ξεσηκωμός, να μην πληρώσει πάλι ο λαός» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, μπροστά από το μνημείο των καπνεργατών που έπεσαν στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας, Κώστας Κουκούλας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, που μίλησε για τον χαρακτήρα του αντεργατικού εκτρώματος, τονίζοντας ότι είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Μάλιστα, σημείωσε πως την «ανάκαμψη» αυτή την γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι της Καβάλας, ιδιαίτερα στα πετρέλαια, όπου η εταιρεία προωθεί «εθελούσιες» απολύσεις την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ενέκρινε θαλασσοδάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ και δεν δέχτηκε να προσθέσει στη σχετική τροπολογία χρηματοδότησης της εταιρείας ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, όπως πρότεινε το ΚΚΕ.

Ακόμη, πρόσθεσε πως παράδειγμα για το τι αποτελεί για τον λαό η καπιταλιστική ανάπτυξη συνιστά και η πείρα των εργαζομένων στα λιπάσματα, όπου το προσωπικό έχει εργολαβοποιηθεί, πληρώνεται με ψίχουλα για σκληρή κι ανθυγιεινή δουλειά και όσοι εργαζόμενοι διατήρησαν τις συμβάσεις τους πετάχτηκαν έξω από το εργοστάσιο, ενάντια και στις αποφάσεις των δικαστηρίων.

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Σε άλλο σημείο, η Θεανώ Καπέτη στάθηκε στη «βιομηχανία» συνδικαλιστικών διώξεων που στήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, με στόχο πρωτοπόρους συνδικαλιστές στην πάλη για το δίκιο της τάξης τους για να μην υπάρξει ούτε φωνή αντίστασης στην εργοδοτική λαίλαπα, οι οποίοι όμως, όπως τόνισε, «δεν κάνανε πίσω. Είναι εδώ, μαζί μας, πρωτοπόροι στον αγώνα για να βαδίσουμε μπροστά».

Μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις που ανέδειξαν την απόφαση του λαού της περιοχής να δώσει αποφασιστικά τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ έγιναν και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Την Πέμπτη στη Νάουσα η συγκέντρωση έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, με ομιλητή τον Γιάννη Τσεχελίδη, Γραμματέα της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα έγινε πικετοφορία στη Βέροια. Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Κοζάνη με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη, και στην Κατερίνη με ομιλητή τον Αντώνη Παπαδόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, όπου η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Την Παρασκευή 28/5, με επιτυχία έγινε η συγκέντρωση στην Ξάνθη, με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή. Στην Πτολεμαΐδα έγινε συγκέντρωση όπου μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου, Νίκος Γεωργακόπουλος.

Μήνυμα αντίστασης, αγωνιστικής απάντησης στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση στην εργατική τάξη στάλθηκε από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς, το Σάββατο 29/5, όπου χαιρέτισε η Ειρήνη Χατζή, Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς, και μίλησε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ