Τετάρτη 19 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσό» ... πέταγμα για την Αννα Ντουντουνάκη

Eurokinissi Sports

Με το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα που κατέκτησε χτες, η Αννα Ντουντουνάκη έδωσε την πρώτη σπουδαία επιτυχία για την ελληνική αποστολή στους αγώνες κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια, με σπουδαία κούρσα και ένα εκπληκτικό τελευταίο 50άρι στον τελικό του αγωνίσματος, πρώτευσε με χρόνο 57.37 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Αννα Ντουντουνάκη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα στην προηγούμενη διοργάνωση στη Γλασκόβη. Επίσης έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον χτεσινό τελικό η 25χρονη κολυμβήτρια, που είχε περάσει με τον 4ο καλύτερο χρόνο, ακολούθησε έξυπνη τακτική: Στα πρώτα 50 μ. έμεινε κοντά στις προπορευόμενες αντιπάλους της και στο δεύτερο 50άρι ανέβασε ρυθμούς, τερματίζοντας 1η μαζί με την Γαλλίδα Μαρί Λεβί, που σημείωσε τον ίδιο χρόνο. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Σουηδή Λουίζ Χάνσον με 57.56.

«Αγγιξε» το βάθρο ο Χρήστου

Στην άλλη χτεσινή ελληνική συμμετοχή σε τελικό, στα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών, ο Παναγιώτης Χρήστου έφτασε πολύ κοντά σε ένα μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε 4ος με χρόνο 24.59. Ο Ελληνας κολυμβητής ξεκίνησε καλά στα πρώτα 25 μ., στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό άλλων αθλητών. Το χρυσό πήρε ο σπουδαίος Ρώσος Κλεμέντ Κολεσνίκοφ, που έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ με 23.80, καταρρίπτοντας το προηγούμενο, που είχε σημειώσει ο ίδιος μια μέρα πριν, στα προκριματικά (23.93)! 2ος ήταν ο Ρουμάνος Κλίντα (24.42) και τρίτος ο Ισπανός Γκονθάλεθ (24.47).

Μέχρι τα ημιτελικά η Νόρα Δράκου

Μέχρι τα ημιτελικά των 50 μέτρων ύπτιο γυναικών έφτασε η Νόρα Δράκου αλλά έμεινε εκτός τελικού, καθώς δεν κατάφερε να επαναλάβει τον πολύ καλό ρυθμό που είχε στα προκριματικά. Τερμάτισε 8η στη σειρά της και 14η συνολικά στην κατάταξη, με χρόνο 28.46.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ