Τετάρτη 19 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ξαναγίνεται ο πρώτος τελικός

Μετά τις δικαστικές αντιμαχίες στα αρμόδια όργανα που ακολούθησαν τον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τελικά το παιχνίδι θα επαναληφθεί από την αρχή, με σχετική απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ.

Στον πρώτο τελικό ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 72-70, στο τέλος όμως δεν μέτρησε καλάθι της Τσάστιτι Ριντ για τον Παναθηναϊκό, ως εκπρόθεσμο, γεγονός που «άναψε φωτιές». Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η διαιτητική τριάδα (Τσαρούχας - Ανδρικόπουλος - Καλδίρης), βλέποντας το ριπλέι από το μόνιτορ της τηλεοπτικής μετάδοσης. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, αφού δεν υπάρχει για τους συγκεκριμένους αγώνες το instant replay, με τους «πράσινους» να δικαιώνονται από το αρμόδιο όργανο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός άσκησε έφεση στην οποία, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, υποστηρίζει ότι το καλάθι της Ριντ ήταν όντως εκπρόθεσμο, χτες όμως η αρμόδια Επιτροπή απέρριψε την έφεση και όρισε να διεξαχθεί ξανά από την αρχή ο τελικός, με άλλους διαιτητές. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Ολυμπιακός αναμένεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ