Στον μικρό αμυδρό αστερισμό του Βέλους, 15.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, υπάρχει ένα λαμπρό ουράνιο κολιέ, με «διαμάντια» κοσμικών διαστάσεων. Τα «διαμάντια» αυτά είναι φωτεινές συστάδες αερίων, που προκλήθηκαν από την αλληλεπίδραση δύο άστρων, που οδεύουν προς τον «θάνατο».
Το διπλό αστρικό σύστημα, αποτελούμενο από δύο άστρα σαν τον Ηλιο, παρήγαγε το «Νεφέλωμα Κολιέ», που φέρει και το λιγότερο εντυπωσιακό, επιστημονικό όνομα, PN G054.203.4. Πριν από 10.000 χρόνια, ένα από τα γηραιά άστρα άρχισε να διογκώνεται (όπως θα συμβεί κάποτε και με τον Ηλιο) και να εγκολπώνεται τον λίγο μικρότερο συνοδό του αστέρα, δημιουργώντας αυτό που οι αστρονόμοι ονομάζουν «κοινό φάκελο». Το μικρότερο άστρο συνέχισε την περιφορά του γύρω από το κέντρο βάρους του μεγαλύτερου, κινούμενο ουσιαστικά μέσα στο εσωτερικό του, αυξάνοντας την ταχύτητα περιστροφής του φουσκωμένου γίγαντα, μέχρι το σημείο που μεγάλα κομμάτια του εκτινάχθηκαν στο Διάστημα. Αυτό το δαχτυλίδι συντριμμιών σχημάτισε το «Νεφέλωμα Κολιέ», με τις πιο πυκνές συστάδες αερίων να σχηματίζουν τα λαμπερά «διαμάντια» του δακτυλίου.
Το ζευγάρι των άστρων που δημιούργησαν το «Νεφέλωμα Κολιέ» παραμένουν τόσο κοντά το ένα στο άλλο (απέχουν μόνο κάποια εκατομμύρια χιλιόμετρα), που εμφανίζονται ως ένα και μοναδικό φωτεινό σημείο στο κέντρο της φωτογραφίας. Παρά την εγγύτητά τους, τα δύο άστρα συνεχίζουν να στροβιλίζονται το ένα γύρω από το άλλο, με περίοδο περιφοράς λίγο περισσότερο από μια γήινη μέρα.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» είχε φωτογραφήσει και στο παρελθόν το «Νεφέλωμα Κολιέ», αλλά αυτή η φωτογραφία χρησιμοποιεί βελτιωμένες τεχνικές, ώστε να παρουσιάζει μια νέα πιο αποκαλυπτική απεικόνιση αυτού του ουράνιου σώματος. Πρόκειται για σύνθετη φωτογραφία, που προέκυψε από πολλαπλές εκθέσεις με χρήση της Ευρέως Πεδίου Κάμερας 3 του «Χαμπλ».