Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου Εβρου της ΚΝΕ πραγματοποίησε προχτές Δευτέρα συνάντηση με τον Αντώνη Ραφτόπουλο, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη «διαβούλευση» για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να παρέμβει στη λειτουργία και στον χαρακτήρα του φορέα.

Κατά τη συζήτηση η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων, τη φιλοσοφία, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, ενώ κοινοποιήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, με εξέχον το αίτημα να αποσυρθεί ο νέος κανονισμός. Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του στους θεραπευόμενους, στις οικογένειές τους αλλά και στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, που συλλογικά δίνουν τον σημαντικό αγώνα της απεξάρτησης.

Από την πλευρά τους τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τόνισαν ότι το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει «δείγματα γραφής», και αυτά είναι μεταξύ άλλων οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από τον δρόμο των εξαρτήσεων σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

Η συζήτηση κατέληξε στο γεγονός ότι η διατήρηση του χαρακτήρα, της φιλοσοφίας και του τρόπου λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλου του λαού, γιατί η πάλη κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν όχι μόνο για να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ