Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στη λατομική δραστηριότητα σε προστατευόμενες περιοχές

Να παλέψει για την προστασία του φυσικού πλούτου της Θάσου και την αξιοποίησή του προς όφελός του, καλεί τον λαό του νησιού σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, με αφορμή τις νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η δημοτική αρχή σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλλους, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές «Natura», και δίκαια προκαλούν την αγανάκτηση του λαού του νησιού.

«Η ίδια η εμπειρία από τη λατομική δραστηριότητα στο νησί αλλά και συνολικότερα στην περιοχή μας δείχνει πως η επιχειρηματική δράση που έχει ως σκοπό το κυνήγι του κέρδους έχει ως αποτέλεσμα την καταλήστευση του πλούτου της περιοχής, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα εργατικά ατυχήματα που πολλές φορές είναι θανατηφόρα», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Αυτή η δραστηριότητα στηρίζεται από την πολιτική της ΕΕ και των αστικών κομμάτων, τις δυνάμεις τους στην Περιφέρεια και στους δήμους.

Συνυπολογίζοντας την ανεξέλικτη και ασύδοτη δράση των επιχειρηματιών στο μάρμαρο, την κατάσταση των εργαζομένων και την καταστροφική πολιτική σε βάρος και των άλλων κλάδων της οικονομίας (κτηνοτροφία - μελισσοκομία - τουρισμός) είμαστε αντίθετοι στη συγκεκριμένη εξορυκτική δραστηριότητα και στη διάθεση του πλούτου του νησιού στους επιχειρηματικούς ομίλους, που προκαλεί τεκμηριωμένα περιβαλλοντική καταστροφή και ταυτόχρονα στερεί αυτόν τον πλούτο από τον λαό».

Επίσης, τονίζει την ανάγκη της πάλης για ΣΣΕ στους εργαζόμενους στα λατομεία με αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και την ενίσχυση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδας με επιστημονικό - τεχνικό προσωπικό και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή. Τη δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ