Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Στις 30/5 οι εκλογές και με φυσική παρουσία

Υποστηρίζοντας για μία ακόμα φορά το πάγιο αίτημά της για πραγματοποίηση των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες με φυσική παρουσία, η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ υπό τον Γ. Βασιλακόπουτλο επισημοποίησε προχτές την ημερομηνία και τον τρόπο διεξαγωγής των επικείμενων εκλογών. Η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της προκήρυξε εκλογές στις 30 Μάη σε γνωστό ξενοδοχείο, αναφέροντας ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των ομάδων - μελών της και όχι ηλεκτρονικά ή σε ανοιχτό χώρο. Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία μπάσκετ το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην προώθηση από πλευράς υφυπουργού Αθλητισμού της διεξαγωγής των εκλογών στις Ομοσπονδίες χωρίς φυσική παρουσία εκπροσώπων, αλλά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Από πλευράς Ομοσπονδίας είχαν εκφραστεί αρκετές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της προκήρυξης των εκλογών η ΕΟΚ ζητά την είσοδο στο Μητρώο της ΓΓΑ όλων των ομάδων που έχουν ενεργό συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα, προκειμένου να έχουν και δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.

Ανοιγμα του Μητρώου ζητάει ο Αγγ. Παπανικολάου

Μετά τις νέες εξελίξεις και την απόρριψη από το Πρωτοδικείο του αιτήματος της πλευράς Λιόλιου για αποπομπή από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ των Γιώργου Βασιλακόπουλου (απερχόμενου προέδρου) και Αριστείδη Γολέμη (απερχόμενου αντιπροέδρου), ο υποψήφιος για την προεδρία Αγγελος Παπανικολάου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», ενώ παράλληλα ζητάει το άνοιγμα του Αθλητικού Μητρώου και τη συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων της χώρας στις προσεχείς αρχαιρεσίες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org