Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Αιώνιοι» στο ζενίθ, «Δικέφαλοι» σε δίνη

Οι εντυπωσιακές νίκες του Ολυμπιακού (5-1 την ΑΕΚ) και του Παναθηναϊκού (3-0 τον ΠΑΟΚ) σημάδεψαν τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μόλις δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση και μαθηματικά του τίτλου, ενώ για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές θέσεις οι ισορροπίες αλλάζουν.

Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στη γηπεδούχο ΑΕΚ και το τελικό 5-1 έχει και ιστορικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ τα τελευταία 50 χρόνια. Στην «Ενωση» η συντριβή βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα, εκτός του ότι την έφερε εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν 4-0 (Καμαρά 17', Μασούρας 23', 45', Ελ Αραμπί 35'), δείχνοντας τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει και πέμπτο γκολ με τον Φορτούνη (74'), για να μειώσει στο τελικό σκορ ο Ανσαριφάρντ (89') για την ΑΕΚ, η οποία συνολικά έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει και πλήρωσε τα πολλά και τραγικά της λάθη.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με το εμφατικό 3-0, χάρη στην αποτελεσματικότητά του στην τελική προσπάθεια, με σκόρερ τους Μακέντα (38'), Βιγιαφάνιες (79') και Αϊτόρ (85'). Οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον σε τροχιά Ευρώπης, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά επιθετικά προβλήματα.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης, νικώντας και τον κακό του εαυτό (ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος), νίκησε 2-0 τον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης (Σίλβα 64', Μάνος 92') και παρέμεινε σε θέση ισχύος για τη 2η θέση.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 73, Αρης 54, ΠΑΟΚ 50, Παναθηναϊκός 49, ΑΕΚ 48, Αστέρας Τρίπολης 42.
Πλέι άουτ: Νίκη - ανάσα ο ΟΦΗ

Η σημαντική νίκη του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, που έβγαλε τους Κρητικούς από τις δύο τελευταίες θέσεις, ξεχώρισε στη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Τα άλλα αποτελέσματα: Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-1, ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-1, Λαμία-Βόλος 1-1.

  • Η βαθμολογία: Βόλος 35, ΠΑΣ Γιάννινα 34, Απόλλων Σμύρνης 29, Ατρόμητος 29, Λαμία 27, ΟΦΗ 23, Παναιτωλικός 21, ΑΕΛ 20.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ