Τρίτη 6 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
Επικίνδυνη... ζώνη για τους αθλητές

Από τύχη δεν τραυματίστηκε νεαρή αθλήτρια της γυμναστικής. Διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την απαξίωση των εγκαταστάσεων που προβλέπεται να ξηλωθούν

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά έχουν αφεθεί στη μοίρα τους (φωτ. από την αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου)
Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά έχουν αφεθεί στη μοίρα τους (φωτ. από την αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου)
Οι επικίνδυνες για τους αθλητές συνθήκες που επικρατούν στο ΕΑΚ Αγ. Κοσμά αποκαλύφθηκαν για μια ακόμη φορά μέσω ενός σοβαρού περιστατικού που έλαβε χώρα το Σάββατο, κατά τη διάρκεια προπόνησης 15χρονης αθλήτριας της γυμναστικής. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκάλυψε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στα social media ο Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας. Η νεαρή αθλήτρια από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά όταν προς το φινάλε της προπόνησής της στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις, είδε τους ασύμμετρους ζυγούς να καταρρέουν μπροστά της, εξαιτίας της αμέλειας στη συντήρησή τους.

Ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων παγκοσμίως, Λευτέρης Πετρούνιας, ενημέρωσε για το περιστατικό και το γεγονός ότι η αθλήτρια είναι καλά στην υγεία της ανεβάζοντας φωτογραφία στον λογαριασμό του με τους σπασμένους ζυγούς, ενώ καταφέρεται και κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Πλήρης απαξίωση με διαχρονικές ευθύνες

Υπενθυμίζεται πως ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παρελθόν είχε αναφερθεί ξανά στις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΑΚ Αγ. Κοσμά και ειδικότερα στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου εστιάζοντας στα προβλήματα της στέγης που μπάζει νερά και τον κίνδυνο κατάρρευσης. Σε καταγγελίες για τις επικίνδυνες συνθήκες τόσο από τις κακώς συντηρημένες υποδομές όπως η κλειστή αίθουσα στίβου αλλά και ο εξοπλισμός στο Κέντρο έχει προβεί αρκετές φορές και ο προπονητής των επιτυχιών στο στίβο Γιώργος Πομάσκι, όπως και ο αθλητής του Μίλτος Τεντόγλου, που πρόσφατα κέρδισε το χρυσό στο μήκος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Μάλιστα, ο Γιώργος Πομάσκι στην τοποθέτησή του στην πρόσφατη σημαντική διαδικτυακή ημερίδα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τον αθλητισμό ένα χρόνο μετά την πανδημία στάθηκε ξανά τόσο στα προβλήματα στο συγκεκριμένο ΕΑΚ όσο και στην κατάσταση των υποδομών στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά ανακαινίστηκαν πλήρως με χρήματα του ελληνικού λαού για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτελώντας ένα σημαντικό μέρος για την προπόνηση αθλητών και Εθνικών ομάδων καθώς και για την άθληση και ψυχαγωγία του κόσμου στα νότια προάστια. Ωστόσο αμέσως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων αφέθηκε στη μοίρα του με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της Τοπικής Διοίκησης. Απώτερος σκοπός αρχικά ήταν η πλήρης ή και μερική ιδιωτικοποίηση των εγκαταστάσεων (π.χ. στο μοτίβο του ΟΑΚΑ) μέχρι να φθάσουμε σήμερα στο τελικό πλάνο ξηλώματος των εγκαταστάσεων στο πλαίσιο των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και τσιμεντοποίησης του παραλιακού μετώπου στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει - παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνητικών αρμοδίων μέχρι σήμερα - ουσιαστικό σχέδιο μετεγκατάστασής του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ