Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ ΤΗΣ ΚΩ
Απαράδεκτη κατάσταση

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το μοναδικό ΤΕΕ της Κω, κατέθεσε χτες στη Βουλή, για τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, «παρότι έχει περάσει η μισή σχολική χρονιά, η κατάσταση, που επικρατεί στο μοναδικό ΤΕΕ της Κω, το οποίο εξυπηρετεί όλο το νησί καθώς και γειτονικά νησιά (Κάλυμνος, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος), μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς απαράδεκτη.

Τα βιβλία έφτασαν μόλις την προηγούμενη βδομάδα. Οι όποιες μικροβελτιώσεις έγιναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς είναι χωρίς αντίκρισμα αφού λείπουν πολλοί καθηγητές, μεταξύ των οποίων και έξι καθηγητές ειδικότητας. Αποτέλεσμα της έλλειψης καθηγητών είναι να χάνονται πάρα πολλές διδακτικές ώρες και το σχολείο να λειτουργεί από καθόλου έως τρεις ώρες την ημέρα.

Επιπλέον υπάρχει έντονο κτιριακό πρόβλημα αφού το κτίριο, αν και καινούριο, δεν καλύπτει τις ανάγκες του ΤΕΕ, δεδομένου ότι δεν έχει ούτε αίθουσες εργαστηρίων, με αποτέλεσμα οι μαθητές ορισμένες φορές να κάνουν μάθημα ακόμη και στις σκάλες.

Οι μαθητές, διεκδικώντας τη λύση των οξυμένων προβλημάτων, προχώρησαν σε κατάληψη του ΤΕΕ και σε άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Τέλος, ο Γ. Χουρμουζιάδης ρωτά τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα για την αντιμετώπιση των παραπάνω οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του ΤΕΕ στην Κω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ