Σάββατο 3 Απρίλη 2021 - Κυριακή 4 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εμμεσες συνομιλίες ξεκινούν ΗΠΑ και Ιράν

Να προχωρήσουν σε έμμεσες συνομιλίες τη Δευτέρα συμφώνησαν ΗΠΑ και Ιράν, περίπου τρία χρόνια μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Αξιωματούχοι από την Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον θα ταξιδέψουν στη Βιέννη, στο πλαίσιο των παζαριών για αναβίωση της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να διεξαγάγουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ τους. Ευρωπαίοι διπλωμάτες χαρακτήρισαν την εξέλιξη πρόοδο, τονίζοντας ότι σκοπός είναι «να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε δύο μήνες».

Κατά πληροφορίες, οι συνομιλίες θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν καταλόγους διαπραγμάτευσης των κυρώσεων που θα μπορούσαν να άρουν οι ΗΠΑ και υποχρεώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα που θα πρέπει να τηρήσει το Ιράν.

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε πως στη Βιέννη θα βρίσκονται ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Ρομπ Μάλεϊ και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.

Το πρωί της Παρασκευής είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη της Κοινής Επιτροπής για τη συμφωνία του 2015, με τη συμμετοχή αξιωματούχων από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Ιράν, στην οποία αποφασίστηκε να γίνει την Τρίτη διά ζώσης συνάντηση στη Βιέννη (όπου βρίσκεται η έδρα της ΙΑΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ