Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Να μη φορολογηθούν τα κουτσουρεμένα αναδρομικά

Να μην επιβληθεί καμία φορολόγηση των αναδρομικών στους συνταξιούχους για το 11μηνο (Ιούνης 2015- Μάης 2016), που με απόφαση της κυβέρνησης δόθηκαν κουτσουρεμένα και σε λιγότερους δικαιούχους, αλλά και με μεγάλη καθυστέρηση και άτοκα, ζητούν με υπόμνημά τους στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στο υπόμνημά τους θυμίζουν τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι την τελευταία 10ετία, και τονίζουν ότι «σε όλη αυτή την καταστρεπτική πορεία με τους αγώνες τους κατάφεραν να αποκρούσουν ορισμένα μέτρα ακόμη πιο καταστροφικά που οι κυβερνήσεις σκόπευαν να εφαρμόσουν, όπως την προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους που έλαβαν την σύνταξή τους πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16».

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, όπου οι νόμοι 4051 και 4093/12 κρίθηκαν αντισυνταγματικοί αλλά μόνο για το 11μηνο (Ιούνης 2015 - Μάης 2016), η κυβέρνηση υπολόγισε ότι το καταβληθέν ποσό ανέρχεται συνολικά σε 4 δισ. για όλους τους συνταξιούχους για τις περικοπές στα δώρα, τις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις. Ομως, όπως τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: «Με βάση αυτή την απαράδεκτη ενέργειά της, η μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων βγήκε εκτός. Για όσους τελικά πήραν μετά από πολλά χρόνια τα ποσά που τους αναλογούσαν, έρχεται τώρα η τσιμπίδα της εφορίας να τους πάρει πίσω ένα σημαντικό ποσό».

Γι' αυτό απαιτούν από την κυβέρνηση «μετά από όλες αυτές τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών» καθώς «η φορολόγηση που επιβάλλεται στα ποσά των αναδρομικών είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, πολύ περισσότερο αφού τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους ατόκως».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ