Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για την Υγεία και το εισόδημα
  • Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος
  • Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Αμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και του δημόσιου συστήματος Υγείας διεκδικούν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μετά από κάλεσμα της ΟΒΣΑ στην Αθήνα και δεκάδες συλλόγους, Ενώσεις και άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Στην κινητοποίηση καλεί τις αυτοαπασχολούμενες και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμα στην Πάτρα, στις 10 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Βόλο, στις 9 π.μ. στην Εφορία, στην Καρδίτσα, στις 10 π.μ. στην Εφορία και στα Γιάννενα, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Αύριο, Πέμπτη 1η Απρίλη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι Ομοσπονδίες και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των μικρών ΕΒΕ που καλούν στις κινητοποιήσεις, διεκδικούν μεταξύ άλλων: Επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ στους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της Εστίασης, διαγραφή μέρους των χρεών προς εφορία και τράπεζες, ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα, ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων, διαγραφή χρεών για τον κλάδο Υγείας, αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες - ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, φθηνότερα τιμολόγια σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ, αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό για τους αυτοαπασχολούμενους, 6 μήνες απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Τέλος, απαιτούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ