Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σπάμε το φόβο - Δίνουμε... «τρόπο» στην οργή - Ζωντανεύουμε τις γειτονιές!

Πολύμορφη δράση σε πάρκα, πλατείες, γειτονιές

Ηλιούπολη
Ηλιούπολη
Σε πολύμορφες δράσεις στις γειτονιές με το σύνθημα «Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο - δίνουμε... "τρόπο" στην οργή!» προχωρούν αυτό το διάστημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική, καταγγέλλοντας την καταστολή, τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, διεκδικώντας παράλληλα χώρους πολιτισμού και αναψυχής, δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου της νεολαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πεδίον του Αρεως η πρώτη ανάλογη δράση του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με ένα ανοιχτό μάθημα flamenco από το αντίστοιχο τμήμα του Στεκιού, που γέμισε το πάρκο με ζωντάνια, μουσική και χορό, που κέντρισε τα βλέμματα όσων βρέθηκαν εκεί. Ταυτόχρονα, μέλη της ΚΝΕ έκαναν εξόρμηση με την ανακοίνωση της Οργάνωσης, συζητώντας για την ανάγκη να παρθούν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, πραγματικής επίταξης του ιδιωτικού τομέα, μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου γίνεται η πραγματική διασπορά, και να λειτουργήσουν με μέτρα οι χώροι της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Αυτές οι δράσεις του Στεκιού συνεχίζονται μέσα στον Απρίλη και για το ερχόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένα υπαίθριο μάθημα σχεδίου, στις 11.00, στο Θησείο και ανοιχτό μάθημα latin, στις 12.00, στη Νέα Σμύρνη.

Πετρούπολη
Πετρούπολη
Αντίστοιχα το Σάββατο, οι ΟΒ Πετρούπολης της ΚΝΕ ζωντάνεψαν την πλατεία Ηρώ, με την εκδήλωσή τους, καλώντας να σπάσει ο φόβος στην πράξη, με πνεύμα αισιοδοξίας και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μαθητές και άλλοι νέοι της περιοχής ένωσαν τις φωνές τους σε τραγούδια όπως το «Bella Ciao», ενώ παρακολούθησαν τις παρεμβάσεις στελεχών της Οργάνωσης για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η νεολαία μετά και από τον ένα χρόνο πανδημίας, τις ευθύνες της κυβέρνησης που τζογάρει την υγεία του λαού, εντείνει την καταστολή, προκειμένου να επικρατήσει σιγή ιχθύος.

Θέλοντας να δώσει τον δικό της τόνο και παλμό στις εξελίξεις, η Μαθητική ΟΒ Ηλιούπολης της ΚΝΕ, με σύνθημα «Ηρθε η ώρα να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας!», βρέθηκε με φίλους της το Σάββατο στην κεντρική πλατεία, για να φτιάξουν όλοι μαζί πανό. Κυριάρχησαν τα συνθήματα που καταδίκαζαν την καταστολή, το σίριαλ με το άνοιξε - κλείσε των σχολείων, αλλά και φώτιζαν τον πραγματικό αντίπαλο για όλα όσα βιώνει ένας νέος σήμερα.

Συνεχίζουν την πλούσια δραστηριότητα, με αφορμή τα φαινόμενα κρατικής καταστολής και αστυνομοκρατίας, οι ΟΒ Νέας Σμύρνης της ΚΝΕ, με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, πλατείες και δρόμους της περιοχής. Παράλληλα, τρέχει ο διαγωνισμός φωτογραφίας που έχουν προκηρύξει οι Οργανώσεις Νέας Σμύρνης της ΚΝΕ, με θέμα «Δυσωδία ενός συστήματος που σαπίζει...». Μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων (αποστολή των φωτογραφιών στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kne.nea.smirni@gmail.com).


Πεδίον του Αρεως
Πεδίον του Αρεως

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ