Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Καταγγέλλει νέο επεισόδιο στόχευσης της Κούβας από την ΕΕ

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του άλλο ένα επεισόδιο στόχευσης της Κούβας από την ΕΕ, με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Οπως επισημαίνει, στα τέλη Φλεβάρη οργανώθηκε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Leopoldo Lοpez Gil (Ισπανία) και την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Dita Charanzova (Τσεχία), με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία τραγουδιού με τίτλο «Patria y Vida» (Πατρίδα και Ζωή), με την υπογραφή διαφόρων Κουβανών «καλλιτεχνών» και με καταγγελτικό περιεχόμενο περί παραβίασης της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης από το «ξεπερασμένο κουβανικό καθεστώς», όπως αναφέρουν (ο δε τίτλος του τραγουδιού αποτελεί παράφραση της ιστορικής ρήσης του Φιντέλ Κάστρο, «Patria o Muerte»).

«Η κίνηση αυτή», αναφέρει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, «βρίσκεται σε σύμπνοια με διαμαρτυρίες καλλιτεχνών περί "φίμωσης της αντίθετης γνώμης από το κουβανικό καθεστώς", με τη στήριξη γνωστών αντεπαναστατικών οργανώσεων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους "πολύτιμους προσκεκλημένους" της εκδήλωσης αυτής ήταν και ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Βενεζουέλα, Χουάν Γουαϊδό».

Και τονίζει: «Τα παραπάνω δεν αποτελούν κανενός είδους έκπληξη, καθώς διαχρονικά η στάση της ΕΕ απέναντι στην Κούβα αποσκοπεί στην παρέμβαση στα εσωτερικά της, στη συγκρότηση αντεπαναστατικών μηχανισμών, στη διευκόλυνση της διείσδυσης των μονοπωλίων (...) Σε αυτή την κατεύθυνση βρισκόταν και η "Κοινή Θέση" της ΕΕ απέναντι στην Κούβα. Αυτή την κατεύθυνση τροφοδοτεί και ο Διάλογος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ως μέρος της Συμφωνίας ΕΕ - Κούβας για τον Πολιτικό Διάλογο και τη Συνεργασία (PDCA)».

Καταλήγοντας, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι «υπερασπίζεται την Κουβανική Επανάσταση και τις κατακτήσεις της και καταδικάζει θέσεις και δράσεις που αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης και στην αποσταθεροποίηση, είτε με το καρότο, είτε με το μαστίγιο, με αποκορύφωμα τον απαράδεκτο, εγκληματικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ. Θα συνεχίσει να εκφράζει με κάθε μέσο τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον κουβανικό λαό, ο οποίος παλεύει περήφανα κάτω από αντίξοες συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ