Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προετοιμάζεται το διήμερο πανελλαδικής δράσης #artattack

Στις 13 και 14 Μάρτη οι δράσεις σωματείων και φορέων

Με πολλαπλές δράσεις από δεκάδες σωματεία, καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους και φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού προετοιμάζεται το διήμερο πανελλαδικής δράσης στις 13 και 14 Μάρτη, με σύνθημα #artattack. Το σύνθημα υποδηλώνει ότι οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού, ο οποίος παραμένει εδώ και έναν χρόνο κλειστός, περνούν στην επίθεση για τα δικαιώματα και τη ζωή τους!

Στο πλαίσιο του διημέρου, στην Αθήνα προγραμματίζονται:

-- Το Σάββατο 13 Μάρτη παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

-- Την Κυριακή 14 Μάρτη αγωνιστικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου και σε γειτονιές της πόλης, και καλλιτεχνικό δρώμενο με συμμετοχή 200 καλλιτεχνών σε μορφή flash mob στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Δράσεις προγραμματίζονται και σε πολλές ακόμα πόλεις: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Σάμο, Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα και ο κατάλογος διευρύνεται συνεχώς.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), ενόψει του διημέρου πανελλαδικής παγκαλλιτεχνικής δράσης #artattack, διοργανώνει μεγάλη συναυλία η οποία θα προβληθεί τη δεύτερη μέρα του διημέρου, 14 Μάρτη, στις 9 μ.μ., διαδικτυακά.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως λέει το ΣΕΘΕΑ, «έχει αγκαλιαστεί από δεκάδες συναδέλφους, που προετοιμάζουν πυρετωδώς τη διοργάνωση της συναυλίας. Εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες του κλάδου συνενώνουν την εργασία τους, αναδεικνύουν πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, πόσες ειδικότητες συνεργάζονται για μια μουσική - θεατρική παράσταση. Με όρεξη και μεράκι γίνονται "κρίκοι" για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου, που χωρίς αυτούς είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Αντίστοιχη απήχηση υπάρχει από μουσικούς, συγκροτήματα που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή και στηρίζουν την πρωτοβουλία του Σωματείου».

Η συναυλία θα προβληθεί στο κανάλι του Σωματείου στο YouTube, στην ιστοσελίδα https://sethea.gr/ καθώς και στο Facebook, https://www.facebook.com/sethea.gr/.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ