Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Διεκδικούν ασφαλές άνοιγμα των σχολών

Στις κινητοποιήσεις στις 10 Μάρτη με φοιτητές και μαθητές καλεί ο ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής

Στους δρόμους βγαίνουν την Τετάρτη 10 Μάρτη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές, οι νέοι που τον τελευταίο χρόνο αγωνίζονται και αγωνιούν για τη μόρφωσή τους.

Ακόμα πιο αποφασιστικά διεκδικούν άμεσα μέτρα για να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, για τη συνέχιση των σπουδών τους, κόντρα στους νέους φραγμούς που υψώνονται. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ενώ το «παρών» δηλώνει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ).

Οπως αναφέρει στο κάλεσμά του, πέρα από το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολών σημειώθηκε και καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων ακόμα και με τηλεκπαίδευση: «Ενώ εδώ και πάνω από δυο βδομάδες έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας ότι θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του καινούργιου εξαμήνου, τελικά (φυσικά) αυτά... δεν ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα, αφού καθυστέρησαν οι αναθέσεις καθηγητών, με αποτέλεσμα το ένα Δ.ΙΕΚ μετά το άλλο να αναβάλουν τη μέρα έναρξης των μαθημάτων!». Οπως σημειώνει, μέχρι και τη Δευτέρα υπήρχαν ειδικότητες και σχολές που δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα, ενώ εμφανίστηκαν και πάλι προβλήματα με τις συνδέσεις κατά την τηλεκπαίδευση. «Αλλού συνδεθήκαμε με καθυστέρηση, αλλού δεν συνδεθήκαμε καθόλου (όσοι δεν έχουν τεχνολογικά μέσα να μην ανησυχούν, το υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα)», αναφέρει ο ΣΥΣΔΙΕΚ, σχολιάζοντας ότι «φαίνεται πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχει χάσει τη σύνδεση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα, με τις ανάγκες των σπουδαστών, αλλά και μαθητών, φοιτητών».

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ παράλληλα προχωρά σε πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις, οργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στις 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Σε δράσεις για την ανάγκη να ανοίξουν οι σχολές προχωρά και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, που έχει ορίσει αγωνιστικούς σταθμούς στις 10 Μάρτη, αλλά και στις 15 Μάρτη με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στις 12 μ., μαζί με σπουδαστές ΕΠΑΣ και ιδιωτικών ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org