Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να μπει τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην περίπτωση των 33 καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των οποίων οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έληξαν το Δεκέμβρη του 2019, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος που συζητήθηκε στη Βουλή.

Παρά τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις με τη συμπαράσταση φορέων της Μαγνησίας, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέθεσε σε εργολάβους την καθαριότητα και φύλαξη του ιδρύματος σε όλα τα Τμήματά του, καθώς το υπουργείο δεν ενέκρινε την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων. «Να σημειώσουμε ότι ακόμα και η παρουσία των εργολάβων κοστίζει στο Πανεπιστήμιο το διπλάσιο απ' ό,τι στοίχιζαν οι εργαζόμενοι στους δύο αυτούς τομείς», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ζητώντας από το υπουργείο να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις με μόνιμο προσωπικό, να επαναπροσληφθεί και να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απολύθηκε έχοντας προσφέρει για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στο Πανεπιστήμιο.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγ. Συρίγος, είπε πως το υπουργείο ενημερώθηκε ότι το Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης εργολαβίας φύλαξης και καθαριότητας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο κατακύρωσης. Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως, ανεξάρτητα τι αποφασίζει η όποια Σύγκλητος πανεπιστημίου, η οποία πατάει πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές και νόμους, είναι θέμα κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης. «Αυτό που αποδεικνύεται - τόνισε - είναι πως είτε με εργολάβους είτε με συμβάσεις, οι εργαζόμενοι είναι συνεχώς όμηροι και αντιμέτωποι με την προοπτική της ανεργίας, αντίστοιχα με την εξαθλίωση, είτε σε περιόδους οικονομικής κρίσης είτε σε περιόδους ανάπτυξης».

«Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους. Σε αυτούς απευθυνόμαστε. Πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να αναμετρηθούν με αυτές τις πολιτικές, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και σε αυτήν την κατεύθυνση εμείς θα είμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ