Τρίτη 16 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Απαιτούνται μέτρα προστασίας αντί για τρομοκρατία στους μαθητές

Την προσωπική στοχοποίηση και απόπειρα τρομοκράτησης 14χρονου μαθητή, προέδρου 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, καταγγέλλει το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης σε σχολείο της Μενεμένης, τη βδομάδα μετά το άνοιγμά του εμφανίστηκαν 4 κρούσματα μαθητών με κορονοϊό. Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων δεν έγιναν τεστ στους υπόλοιπους μαθητές, δεν έγινε ιχνηλάτηση, ούτε απολύμανση του σχολείου. Το γεγονός αυτό ώθησε τους μαθητές να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Αποφάσισαν συλλογικά να αγωνιστούν με κατάληψη, που αποφασίστηκε από το 15μελές με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών.

Τη μέρα της κατάληψης η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ζήτησε να μιλήσει με εκπροσώπους των μαθητών και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του 15μελούς, ο οποίος της επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα των μαθητών, χωρίς να πάρει κάποια απάντηση. Αργότερα, πληροφορήθηκε από τους γονείς του ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που τον παρουσίασε ως «αρνητή μάσκας», απειλώντας ότι «το θέμα θα πάει δικαστικά», ότι μπορεί «να πάρει αποβολή και να μη βρίσκει σχολείο να φοιτήσει»!

Το ΤΣ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ τονίζει ότι «η απαράδεκτη αυτή πρακτική βαραίνει εξολοκλήρου την κυβέρνηση της ΝΔ, που εφαρμόζει μια εχθρική προς τα συμφέροντα των μαθητών και των γονιών τους πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, και γι' αυτό εχθρεύεται και τους ίδιους τους μαθητές που διεκδικούν μέτρα προστασίας στα σχολεία». Καλεί δε κυβέρνηση και Διευθύνσεις να πάρουν άμεσα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, όπως ζητούν οι μαθητές με τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ