Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για γέλια και για κλάματα...

Κακοστημένη σκηνοθεσία και αμηχανία; Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλιώς το νέο «επίτευγμα» της ΕΡΤ. Στο απογευματινό της δελτίο η συζήτηση αφορούσε το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που συζητιόταν στη Βουλή, με ταυτόχρονη προβολή πλάνων από την κινητοποίηση των φοιτητών στη Βουλή. Προαναγγέλλεται λοιπόν ότι ένας φοιτητής, αφού είχε τοποθετηθεί πρύτανης πανεπιστημίου, θα μιλήσει για τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Βγαίνει λοιπόν ο ...φοιτητής και αρχίζει να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι όσοι είναι στο δρόμο είναι αυτοί που «ασκούν βία και ανομία» στα πανεπιστήμια!

Η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια, εμβρόντητη, προσπαθεί - μάταια - να του εξηγήσει ότι ρους χιλιάδες συμφοιτητές του που βρίσκονται στους δρόμους, δεν μπορεί να τους ταυτίζει με «ομάδες βίας και ανομίας». Του εξηγεί επίσης ότι πριν από λίγο ο πρύτανης έλεγε πως οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι αρνητικές.

Εκεί όμως αυτός. Ακάθεκτος! «Σε σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο», «είναι υποκινούμενοι οι φοιτητές» και τέτοια αστεία...

Ποιος ήταν αυτός που εμφάνισαν ως «φοιτητή» που θα μιλήσει για τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο; Γραμματέας της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη! Ο γνωστός «τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας», ονόματι Μόσχος, που αν και δεν εκπροσωπεί τον Σύλλογο Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, παρελαύνει στα κανάλια και μιλά εξ ονόματος των φοιτητών. Ο συγκεκριμένος «τελειόφοιτος» (βλέπε αιώνιος!), στέλεχος της ΔΑΠ, μόλις πριν από λίγες μέρες μέσα από ανάρτησή του στο Facebook διατεινόταν ότι «δεν εκπροσωπούν κανέναν» οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ που συμμετείχαν σε συνέλευση και αποφάσισαν αγωνιστικά να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο. Και, βέβαια, ο ίδιος παρελαύνει στα κανάλια και μιλά εξ ονόματος των φοιτητών, προσπαθώντας να παρουσιάσει τη θέση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ως θέση των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ.

Το «στήσιμο» έγινε προφανώς εν αγνοία της δημοσιογράφου - παρουσιάστριας, η οποία έμοιαζε να απορεί ακούγοντας τον «φοιτητή» - στέλεχος της ΔΑΠ να θυμίζει ένα κράμα Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν θα περάσει το όργιο νοθείας που ετοιμάζει η ΔΑΠ»(2023-04-25 00:00:00.0)
Οργιο νοθείας ετοιμάζουν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ(2010-05-15 00:00:00.0)
Προπαγάνδιση των θέσεων του κεφαλαίου...(2009-03-19 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα οι πρωτοετείς(2008-09-18 00:00:00.0)
Εξω οι εταιρίες από τις σχολές!(2005-12-02 00:00:00.0)
Απαράδεκτες παρεμβάσεις(2005-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ