Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Καψώνι» από Μπάρτσα

Γεμάτο ήταν το απουσιολόγιο του Γιάννη Ιωαννίδη κατά την πρώτη μερα της συγκέντρωσης των διεθνών μας ενόψει των αγώνων της Εθνικής ανδρών με Ισραήλ και Ισπανία για την ημιτελική προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2003. Βέβαια, αυτό δεν ήταν το πρόβλημα που απασχόλησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αφού αφορούσαν τους παίκτες που αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα και ήταν δικαιολογημένες. Το άγχος του Γιάννη Ιωαννίδη ήταν για τα μαντάτα από την Ισπανία. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χτες, η Μπαρτσελόνα δε δίνει άδεια στον Ευθύμη Ρεντζιά να συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής και όπως είναι φυσικό αυτό έκανε έξαλλο τον «Ξανθό» που έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα: «Οι Ισπανοί αναζητούν τρόπους για να βοηθήσουν την Εθνική τους ομάδα. Αυτό είναι ένα μάθημα για μας. Αν το κάναμε εμείς θα μας καταμαρτυρούσαν διάφορα. Απευθυνθήκαμε στη ΦΙΜΠΑ και θα δούμε. Ο,τι ξέρετε ξέρω» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τεχνικός.

Κατά τ' άλλα, από την πρώτη της Εθνικής μας απουσίασαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού (Αλβέρτης, Παπαδόπουλος, Γιαννούλης), του Περιστερίου (Τσαρτσαρής) αφού οι δυο ελληνικές ομάδες αγωνίζονταν χτες για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οσον αφορά τον Ρεντζιά, αυτός έτσι και αλλιώς αναμενόταν την Κυριακή και μέχρι τότε θα διαπιστώσουμε εάν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες των ανθρώπων της Ομοσπονδίας. Οπως διευκρινίζεται, η ομάδα της Βαρκελώνης δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τον Ελληνα παίκτη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οσον αφορά τους δυο επόμενους αγώνες της Ελλάδας, ο Γιάννης Ιωαννίδης επισήμανε ότι είναι δύσκολα παιχνίδια, ιδιαίτερα αυτός με το Ισραήλ. «Είναι δύσκολοι αγώνες κι εμείς θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα απ ό,τι παίξαμε στα προηγούμενα ματς. Και τα δύο είναι πολύ καθοριστικά για την πορεία μας. Ισως μάλιστα ο αγώνας με το Ισραήλ να είναι πιο σημαντικός για την πρόκριση στην τελική φάση. Το Ισραήλ έχει δείξει ότι στην έδρα του είναι πολύ δυνατό. Οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη άνοδο. Στόχος μας είναι να τους ξεπεράσουμε. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω ότι τελικά όλα θα πάνε καλά. Θα προσπαθήσουμε με τους παίκτες που θα έχουμε στη διάθεσή μας να πετύχουμε» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ