Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Παλινωδίες του υπουργείου με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

INTIME NEWS

Στα σοβαρά εμπόδια που δημιουργούνται στους μαθητές των λεγόμενων «κόκκινων» περιοχών, οι οποίοι επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, αναφέρεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στις επιβαρυμένες, τις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα σχολεία λειτουργούν με τρεις τρόπους: Κλειστά παραμένουν και λειτουργούν με τηλεκπαίδευση όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ανοικτά νηπιαγωγεία και Δημοτικά και κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια είναι σε Μύκονο και Σαντορίνη. Ενώ στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, είναι ανοιχτά νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και κλειστά τα Λύκεια (και Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις).

Οπως αναφέρει η ΑΣΕ, «την Κυριακή 7/2 το πρωί άρχισαν να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων σε "κόκκινες" περιοχές (π.χ. Χαλκίδα, Πάτρα) ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα σχολεία θα υλοποιείται σύμφωνα με το καθημερινό πρωινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα δηλαδή που ισχύει και στη διά ζώσης πρωινή διδασκαλία!

Ενώ λοιπόν από την Παρασκευή ήδη οι Σύλλογοι Διδασκόντων είχαν διαμορφώσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες (μεσημεριανό πρόγραμμα), οι γονείς των μαθητών είχαν ρυθμίσει τις εργασίες τους ώστε να είναι δίπλα στα παιδιά την ώρα της εξ αποστάσεως, έρχεται την Κυριακή (!) το υπουργείο Παιδείας να βάλει νέα εμπόδια!

Δημιουργεί νέα αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, βάζοντας την εξ αποστάσεως το πρωί, τη στιγμή που και ο πιο άσχετος με την εκπαίδευση καταλαβαίνει ότι οι μαθητές 6, 7, 8 χρονών χρειάζονται απαραίτητα τη βοήθεια του γονέα για να πάρουν μέρος στη διαδικασία», σημειώνει η ΑΣΕ και αναφέρεται και στην εξίσωση του ωραρίου της διά ζώσης διδασκαλίας με αυτό της εξ αποστάσεως, θέτοντας το ερώτημα για τα μικρά παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Ποιο παιδί πραγματικά θα αντέξει 6ωρο φουλ μπροστά σε μια οθόνη;».

Η ΑΣΕ καλεί «εδώ και τώρα το υπουργείο να σταματήσει τις παλινωδίες και να κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο (αφού δεν φροντίζει να κρατάει τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή):

Να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Να μη "φορτώνεται" αυτή η διαδικασία στους εκπαιδευτικούς.

Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους γονείς, ώστε να μείνουν μαζί με τους μαθητές σε όλη την περίοδο που παραμένει κλειστό το σχολείο.

Να γίνει αναπροσαρμογή και αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά και χωρίς καμία στήριξη θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους και θα κρατήσουν ανοιχτή την παιδαγωγική σχέση. Καμία διοικητική αυθαιρεσία δεν θα γίνει αποδεκτή. Να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους τα τεχνικά μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πώς θα καλυφθούν τα σοβαρά κενά στην αφομοίωση της ύλης;(20/3/2021)
Περιοδεία του ΚΚΕ στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου(25/2/2021)
Επιχείρηση εξωραϊσμού της ζοφερής κατάστασης με την τηλεκπαίδευση(18/11/2020)
Ξεκινά από αύριο η τηλεκπαίδευση σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία(17/11/2020)
Μια βδομάδα γεμάτη προβλήματα για χιλιάδες μαθητές(13/11/2020)
«Δεν θα γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές»(3/10/2020)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org