Συμβολική κατάληψη του λιμανιού της Κω πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές του ΤΕΕ του νησιού απαιτώντας άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που υπάρχουν ακόμα. Ομως κατά τη διάρκεια της εισόδου της πορείας στο λιμάνι, λιμενικοί και αστυνομική δύναμη απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές, προσπαθώντας να τους παρεμποδίσουν.
Συγκεκριμένα, χτες οι μαθητές του ΤΕΕ της Κω, μαζί με τοπικούς φορείς πραγματοποίησαν μια δυναμική κινητοποίηση απαιτώντας να σταλθούν οι 11 καθηγητές ειδικοτήτων που λείπουν στο σχολείο, αλλά και να επιλυθεί το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΒ Κω της ΚΝΕ χαιρετίζει τη δυναμική κινητοποίηση, ρίχνοντας συγχρόνως και ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού. Επισημαίνει ότι «διανύοντας τη μέση της σχολικής χρονιάς η τοπική αυτοδιοίκηση (ΤΑ) του νησιού δήλωνε σε μαθητές και γονείς ότι θα αποκαταστήσει τα παραπάνω προβλήματα, γνωρίζοντας ότι είναι πλέον αργά. Η ΤΑ αρκέστηκε να ρίχνει τις ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας και στους εναπομείναντες καθηγητές του ΤΕΕ».
Επίσης, καταδικάζει την αποτρόπαια προσπάθεια των λιμενικών και αστυνομικών αρχών να παρεμποδίσουν βίαια την πορεία των μαθητών προς το λιμάνι. «Γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πτοούν το αγωνιστικό φρόνημα και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών για μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.