Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΩΣ
Πολλά τα προβλήματα στο ΤΕΕ

Ελλείψεις σε καθηγητές, αλλά και σε βιβλία υπάρχουν, ακόμα στο μοναδικό ΤΕΕ της Κω, το οποίο εξυπηρετεί όλο το νησί, καθώς και γειτονικά (Κάλυμνος, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος).

Οι μαθητές του ΤΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι το να περιγράψει κανείς την κατάσταση είναι απλό. Χρειάζονται στο σύνολο περίπου 44 καθηγητές και λείπουν άλλοι 24. Τους έχουν δοθεί βιβλία μόνο για τέσσερα μαθήματα, υπολείπονται για άλλα 10, μπορεί και περισσότερα. Η υποδομή είναι ελλιπής (εργαστήρια ανύπαρκτα και αίθουσες).

Αυτό που ρωτούν όμως είναι «ποιες είναι οι επιπτώσεις από την υφιστάμενη κατάσταση; Εμείς οι μαθητές (382 στον αριθμό) του ΤΕΕ Κω καταγγέλλουμε την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας. Προφανώς για τους αρμόδιους εμείς δεν υπάρχουμε σαν μαθητές ή θεωρούμαστε μαθητές Β' κατηγορίας. Εχουμε διανύσει το μισό του πρώτου τετραμήνου, καθοριστικό για την πορεία του κάθε μαθητή και η κατάσταση θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Εμείς δεν είμαστε πλέον μαθητές απλά επισκέπτες και μάλιστα ανεπιθύμητοι, αφού το σχολείο (με ό,τι συνεπάγεται) μας αποκαρδιώνει και προπάντων μας αποπροσανατολίζει».

Στα προβλήματα προστίθενται επίσης οι μεγάλες αποστάσεις που έχουν καθημερινά να διανύσουν. Μαθητές από την Κέφαλο και από τα άλλα χωριά ανεβοκατεβαίνουν άδικα αφού το σχολείο λειτουργεί 1-3 ώρες την ημέρα. «Ποια είναι η προοπτική που μας υπόσχεται το ΤΕΕ Κω; Πώς θα αντεπεξέλθουν οι τελειόφοιτοι στις εισαγωγικές εξετάσεις; Πώς θα καλυφθούν όλες αυτές οι χαμένες διδακτικές ώρες;», ρωτούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ