Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίστηκε και χτες η απεργία στη «ΦΑΓΕ»

Οι εργαζόμενοι της «ΦΑΓΕ», με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου, έδωσαν απεργιακή απάντηση στην απόλυση
Οι εργαζόμενοι της «ΦΑΓΕ», με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου, έδωσαν απεργιακή απάντηση στην απόλυση
Με δεύτερη συνεχόμενη μέρα απεργίας συνέχισαν χτες οι εργαζόμενοι στη «ΦΑΓΕ» τον αγώνα με αίτημα την ακύρωση της απόλυσης συναδέλφου τους. Το γεγονός ότι ο εργαζόμενος στο τεχνικό τμήμα απολύθηκε λόγω ενός ανθρώπινου τεχνικού λάθους στην παραγωγή, μετά από 20 χρόνια δουλειάς κατά τη διάρκεια των οποίων η εργασία του ήταν υποδειγματική, και ενώ η εντατικοποίηση έχει αυξηθεί σημαντικά, έχει εξοργίσει τους συναδέλφους του.

Ετσι, με αποφάσεις συνελεύσεων, το Σωματείο Εργαζομένων «ΦΑΓΕ» και οι απεργοί βρέθηκαν για δεύτερη μέρα έξω από την πύλη του εργοστασίου στη Μεταμόρφωση. Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής, επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, καθώς και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στις συναντήσεις με το Σωματείο, εκπρόσωποι της εργοδοσίας μετέφεραν την αδιαλλαξία της εταιρείας που επιμένει στην απόλυση. Η απεργία λήγει σήμερα τα ξημερώματα, οι εργαζόμενοι ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως δεν αποδέχονται να «πληρώνουν» με απολύσεις τα λάθη και τις αστοχίες που είναι αναπόφευκτο κατά καιρούς να συμβαίνουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης.

Η συμμετοχή στην απεργία στο τεχνικό τμήμα, όπου δούλευε ο απολυμένος, ήταν και τις δύο μέρες ιδιαίτερα μαζική, ενώ εργαζόμενοι και στα άλλα πόστα έδωσαν το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση. «Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε αναλώσιμοι, δεν μας υπολογίζουν», σχολιάζουν, ενώ το Σωματείο στηλιτεύει τη στάση της εταιρείας που αντιμετωπίζει το προσωπικό «σαν ρομπότ που όταν "χαλάνε" τα πετάνε». Οπως εξηγούν, οι τεχνικοί είναι αυτοί που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της εντατικοποίησης. «Εκεί που δουλεύεις σε μια μηχανή, ταυτόχρονα σε καλούν και σε μια άλλη βλάβη», σημειώνουν, υπογραμμίζοντας τη συνεχή πίεση κάτω από την οποία εργάζονται. Μέσα στην πανδημία, μάλιστα, η επιχείρηση μετέτρεψε την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη, προκειμένου να «ανεβάσει» την παραγωγή της καθώς ο όγκος των εξαγωγών της αυξήθηκε. Ετσι, η απόλυση στην οποία προχώρησε η εταιρεία ήρθε μετά τα συνεχόμενα εξαήμερα, τις 12ωρες βάρδιες για να «βγει» το πρόγραμμα όταν μέρος του προσωπικού βρίσκεται σε άδεια, τις συνεχείς πιέσεις από προϊστάμενους και διευθυντές.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στη «ΦΑΓΕ» και το Σωματείο τους εκφράζει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Με ανακοίνωσή του καλεί την εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου, που δραστηριοποιείται και στον κλάδου του Τύπου - Χαρτιού μέσα από την επιχείρηση «ΜΟΡΝΟΣ», να ανακαλέσει την απόλυση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ