Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΟ
Στην Τεργέστη με βλέψεις για Τόκιο η Εθνική γυναικών

Eurokinissi

Εφτασε η ώρα η Εθνική πόλο γυναικών να δώσει τη μάχη της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σήμερα ξεκινούν οι υποχρεώσεις της στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης στην Ιταλία, όπου κρίνονται οι δύο τελευταίες θέσεις στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η Εθνική γυναικών διεκδικεί την παρουσία της στους Ολυμπιακούς για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά το 2004 στην Αθήνα - όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο - και το 2008 στο Πεκίνο.

Πρεμιέρα με Καζακστάν

Η Ελλάδα συμμετέχει στον 2ο όμιλο του προ-Ολυμπιακού, με αντιπάλους την Ουγγαρία, το Ισραήλ και το Καζακστάν, απέναντι στο οποίο δίνει τον πρώτο της αγώνα σήμερα (17.00 ώρα Ελλάδας - ERTflix) με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Σλοβακία. Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων οι ομάδες θα διασταυρωθούν χιαστί (2Α - 3Β, 3Α - 2Β, 1Α - 4Β, 4Α - 1Β) και οι νικητές θα προχωρήσουν στην τελική τετράδα, από την οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Παρά το δύσκολο της αποστολής και τις αντιξοότητες που καλούνται να ξεπεράσουν οι παίκτριες της Εθνικής λόγω έλλειψης αγώνων, δεν τους λείπει η αισιοδοξία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος αναγνώρισε τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και οι συνέπειες της διαχείρισής της, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας.

Η αποστολή της Εθνικής

Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Κότσια, Φωτεινή Τριχά, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Σοφία Τορνάρου, Ιουλία - Αννα Κοντονή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ