Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει Εντγκαρ Αλαν Πόε

KAPLANIDIS

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού ηχητικού προγράμματος του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ), με τίτλο «Πρόσωπα του Ηρωα: Αναγνώσεις», σήμερα Τετάρτη στις 19.00, ο μεγάλος ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει το συγκλονιστικό διήγημα του Εντγκαρ Αλαν Πόε «Ουίλιαμ Ουίλσον» (1839).

Οι «Αναγνώσεις» είναι αφιερωμένες σε κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αφηγούνται ιστορίες από τις ζωές «καθημερινών ηρώων» άλλων εποχών. Διακεκριμένοι Ελληνες ηθοποιοί επιχειρούν να ταξιδέψουν το διαδικτυακό κοινό σε σπουδαίες - για τη λογοτεχνική τους αξία και το καλλιτεχνικό τους βάθος - εκδοχές της ανθρώπινης περιπέτειας, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιώς Βουλγαράκη.

Εμπνευσμένο από λαϊκές ιστορίες για σωσίες αλλά και άρθρα σε έντυπα εκείνης της εποχής, το διήγημα του Πόε παρουσιάζει τον βίο ενός αριστοκράτη, ο οποίος κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και παρουσιάζεται στον περίγυρό του με το όνομα Ουίλιαμ Ουίλσον. Η ζωή του, όμως, αλλάζει δραστικά όταν ξαφνικά γνωρίζει τον αληθινό Ουίλσον...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ