Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΕ
Με οδηγό τους ελπιδοφόρους αγώνες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Οι σοβαρές εξελίξεις στην Εκπαίδευση, τα μέτρα που προωθούνται το ένα μετά το άλλο σε πρωτόγνωρες συνθήκες, το ζητούμενο της προστασίας της υγείας, της ασφάλειας και των μορφωτικών δικαιωμάτων, η ελπιδοφόρα προοπτική που δείχνει ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε με μεγάλη απήχηση η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» την περασμένη Τρίτη.

Ο Δ. Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναφέρθηκε στις σημαντικές μάχες που βρίσκονται μπροστά, και γενικότερα και στο χώρο της Εκπαίδευσης, για να σταθούν όρθιοι οι εργαζόμενοι, για αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και ανασύνταξή του. Περιέγραψε το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεκινά η νέα χρονιά, τα ανύπαρκτα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα.

Στις συγκεκριμένες θεσμικές αλλαγές που έγιναν τους τελευταίους 10 μήνες εν μέσω πανδημίας στάθηκε ο Ανδ. Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως το νήμα που τις ενώνει είναι η βίαιη προσαρμογή της Εκπαίδευσης στις ανάγκες της οικονομίας, οι οδηγίες και συστάσεις του ΟΟΣΑ, και αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα ισχύουν στις κυρίαρχες χώρες της ΕΕ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μία πρώτη αποκωδικοποίηση της έκθεσης Πισσαρίδη από τον Σπ. Μαρίνη, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Οπως τόνισε, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει κλιμάκωση της επίθεσης και η απάντηση θα πρέπει να είναι αντίστοιχη.

Συνδέοντας τις παραπάνω εξελίξεις με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα των αναπληρωτών, ο Αποστόλης Στεργιόπουλος, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ «Δ. Γληνός», αναφέρθηκε στην εμπειρία από την οργάνωση του αγώνα μέσα από τα σωματεία και τις επιτροπές αναπληρωτών που δρουν στο πλαίσιό τους, και την προοπτική συνέχισής τους ώστε να μη μετατραπούν εκπαιδευτικοί και μαθητές σε φθηνούς εργαζόμενους.

Στις προτάσεις της ΑΔΙΠΔΕ για την επιλογή στελεχών αναφέρθηκε ο Μ. Μπαρμπέρης, αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, αναδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με τους σχεδιασμούς για το περιεχόμενο και τη δομή της Εκπαίδευσης και τονίζοντας πως πρόκειται για εξελίξεις αρνητικές, τις οποίες το κίνημα, τα σωματεία των εκπαιδευτικών καλούνται να αντιπαλέψουν.

Ολόκληρη η εκδήλωση, με τις αναλυτικές παρουσιάσεις, είναι διαθέσιμη στο κανάλι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο YouTube.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ