Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές στην κοινότητα Βαρνάβα

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της κοινότητας Βαρνάβα πραγματοποίησαν την Κυριακή ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Πριν την περιοδεία, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινότητας Βαρνάβα, Σπύρο Ηλία, στα γραφεία της κοινότητας. Ο Σ. Ηλίας τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες η κακοκαιρία. Τα στελέχη του Κόμματος επισκέφτηκαν τον οικισμό της παραλίας, ενώ μετέβησαν και στα σημεία του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Γιάννης Γκιόκας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Μαραθώνα κ. Τσίρκα, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει Επερώτηση στη Βουλή προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συνδράμει ο κρατικός μηχανισμός στην αποκατάσταση των καταστροφών. Ο Γιάννης Πρωτούλης δε από την πλευρά του δεσμεύτηκε πως θα καταθέσει αντίστοιχη Ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οπως επεσήμανε ο Σ. Ηλίας, «από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τον εργολάβο της Περιφέρειας, ο δρόμος που ζητούσαμε επίμονα από την ανάληψη των καθηκόντων μας και ο οποίος ξεκίνησε τώρα (Βαρνάβας προς Μικροχώρι) ως δεύτερος δρόμος διαφυγής, από αύριο 21 Δεκέμβρη (σ.σ. χτες Δευτέρα) θα παραμείνει κλειστός, γιατί ξεκινούν οι εργασίες συντήρησής του. Σε αυτό το στάδιο θα γίνει υποδομή με κροκάλα σε συγκεκριμένα σημεία και επίστρωση με 3Α».

Υπενθυμίζεται πως η περιοχή επλήγη από την κακοκαιρία στις 13 και 14/12. Ετσι, υποχώρησε συρματόπλεγμα σε σημείο της επαρχιακής οδού Βαρνάβα - Καπανδριτίου, με αποτέλεσμα το πρανές που υποχώρησε να κλείσει τον δρόμο για πάνω από 20 μέτρα. Από σύμπτωση δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα, αφού εκείνη την ώρα περνούσαν οχήματα. Επίσης, έγιναν ζημιές στο τοπικό οδικό δίκτυο, τόσο μέσα στο χωριό των 2.500 κατοίκων, όσο και γύρω από αυτό λόγω κατολισθήσεων. Ο δρόμος που συνδέει την παραλία του Βαρνάβα με τους Αγ. Αποστόλους έχει σοβαρές ζημιές από ρέμα, ενώ έχει «ξηλωθεί» το δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό η περιοχή της παραλίας. Στην πηγή Nτόρμπερι δεν υπάρχει πλέον δρόμος που οδηγεί στο Πανόραμα, αφού είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο ρέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση του Γ. Πρωτούλη στην περιφερειακή αρχή (2021-02-17 00:00:00.0)
Ενας νεκρός στην Κέρκυρα (2017-11-14 00:00:00.0)
Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές (2017-08-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-08-11 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους κατάρτισης (2009-11-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ