Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην πρώτη γραμμή για την ανάδειξη του προβλήματος και τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας
  • Περιοδεία έγινε την Παρασκευή στη Φυλή από τον Λ. Νικολάου - Αλαβάνο
  • Καθημερινές εξορμήσεις σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς

Από τη συζήτηση με εργαζόμενους του δήμου Φυλής
Από τη συζήτηση με εργαζόμενους του δήμου Φυλής
H κατάσταση που βιώνει η πολύπαθη Δυτική Αττική από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα χρόνια σοβαρά προβλήματα της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνού στο δήμο Φυλής το πρωί της Παρασκευής. Ηταν άλλη μια πρωτοβουλία της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ στην περιοχή, που προστίθεται στη μεγάλη εξόρμηση που πραγματοποιείται εδώ και μια βδομάδα σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς, μαζί με την ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του Κόμματος.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, συναντήθηκε και μίλησε στους εργαζομένους στο δήμο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, όπου συνομίλησε με τον αναπληρωτή δημάρχου Γιώργο Αντωνόπουλο, καθώς και με εργαζόμενους στο χώρο. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο ΙΚΑ της περιοχής, όπου συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην συνάντηση με τους εργαζομένους του δήμου στον εξωτερικό χώρου του ΚΑΠΗ, ο ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον του Κόμματος για την εργατική - λαϊκή περιοχή της Δυτικής Αττικής και τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της, στάθηκε ιδιαίτερα στις συνέπειες της πανδημίας. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και την προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την «ατομική ευθύνη» και να εστιάσει στις «μετακινήσεις των Ρομά». Αντίθετα, επισήμανε τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, όπως και τις ευθύνες της εργοδοσίας για τη μετατροπή τους σε εστίες υπερμετάδοσης.

Από τις εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Από τις εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Οπως είπε, «όλα αυτά το ΚΚΕ τα είχε επισημάνει από την αρχή του προβλήματος και πως έπρεπε να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην προστασία των εργαζομένων και των κατοίκων στην περιοχή, να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας». Εστίασε στην επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει στην περιοχή και να αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ανέδειξε ότι η κυβέρνηση, αντί να πάρει τέτοια μέτρα, «προσπαθεί να κατευνάσει την πανδημία με μέτρα καταστολής και περιορισμό της κυκλοφορίας. Είναι ξεκάθαρο πως και για την αστική κυβέρνηση της ΝΔ η προστασία της υγείας του λαού δεν είναι τίποτε άλλο παρά κόστος», τόνισε.

Παράλληλα ο Λ. Νικόλαου - Αλαβάνος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, που ζουν δίπλα στη χωματερή, στα διυλιστήρια και τις άλλες ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Κάτι που, όπως είπε, έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή και στην υγεία των κατοίκων, με διάφορες μορφές καρκίνου και άλλες ασθένειες να καλπάζουν. Και «για αυτά φέρουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που άφησαν τον λαό αθωράκιστο και ξεσκέπαστο μπροστά σε δεκάδες προβλήματα», σημείωσε.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζομένους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, δυναμώνοντας τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αναγκών τους και την προστασία της υγείας τους. Αλλά και να είναι έτοιμοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, προκειμένου να μην φορτωθούν ξανά τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης.

Μετά την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ακολούθησε συζήτηση με τους εργαζόμενους του δήμου, στην οποία πέραν των ζητημάτων της πανδημίας τέθηκαν και θέματα που αφορούν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Φυλής Θοδωρής Χαμαλίδης στάθηκε στο γεγονός πως όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα τόσο στα εργασιακά όσο και στις συνέπειες της πανδημίας. Γι' αυτό, είπε, χρειάζεται συντονισμός για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για την υγεία των εργαζομένων σε όποιο πόστο και αν δουλεύουν, αλλά και να λυθούν διαχρονικά εργασιακά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ