Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αυτοαπασχολούμενοι να μην πληρώσουν τη στρατηγική ΕΕ - κυβέρνησης

Παρέμβαση στη συζήτηση για «μία νέα στρατηγική για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ)» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Η λεγόμενη στρατηγική στήριξης των ΜμΕ καμία διέξοδο από τα πιεστικά αδιέξοδα δεν παρέχει στους αυτοαπασχολούμενους που δραστηριοποιούνται στηριζόμενοι κυρίως στην προσωπική τους εργασία, με ελάχιστο προσωπικό.

Ο σχεδιασμός σας αφορά τη στήριξη των μεγαλύτερων ΜμΕ, που η δραστηριότητά τους είναι σημαντική, είτε επειδή συνδέεται με επιχειρηματικούς ομίλους είτε επειδή είναι υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου. Τις μεγαλύτερες επιθυμείτε να στηρίξετε σε συνθήκες νέας κρίσης και οξυμένου διεθνούς ανταγωνισμού, ενώ τις μικρότερες τις αντιμετωπίζετε ως διαρθρωτικό πρόβλημα και μόνο από τη σκοπιά της κοινωνικής συνοχής.

Οι βιοπαλαιστές αυτοπασχολούμενοι, όπως και οι μισθωτοί, θα κληθούν με το "Ταμείο Ανάκαμψης" και την έκθεση Πισσαρίδη να πληρώσουν το λογαριασμό μιας στρατηγικής που τους οδηγεί στο λουκέτο και ταυτόχρονα τους αφαιρεί στοιχειώδη δικαιώματα και κοινωνικές υπηρεσίες που υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται διαρκώς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των καπιταλιστικών οικονομιών κάθε χώρας και της Ευρωζώνης.

Το ΚΚΕ προωθεί συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων, την επιβολή αφορολόγητου ορίου και τη μείωση της φορολογίας τους, τη διαγραφή τμήματος των χρεών τους κ.ά. και τους καλεί σε κοινή δράση και συμμαχία με την εργατική τάξη σε κάθε χώρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να βρεθούν και οι δικές τους ανάγκες στο προσκήνιο με άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ