Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Η βροχόπτωση έδειξε ξανά τη γύμνια της αντιπλημμυρικής προστασίας

Παρέμβαση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου αύριο στο Μαντούδι

Την ανάγκη να ενταθεί η λαϊκή διεκδίκηση για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη βροχόπτωση, την οποία «κανείς από τους απολογητές της απαράδεκτης αυτής κατάστασης δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει, κατά την προσφιλή τους μέθοδο, "ακραίο καιρικό φαινόμενο"», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Λίγες ώρες βροχής άλλωστε ήταν αρκετές για να προκληθούν ξανά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα Χαλκίδας - Αιδηψού, όπου εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Κηρέα υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε δύο σημεία ανάμεσα σε Μαντούδι και Προκόπι.

Η Οργάνωση του Κόμματος κάνει λόγο για «γνώριμη και επαναλαμβανόμενη κατάσταση», τονίζοντας ότι κάθε δυνατή νεροποντή στην Εύβοια σημαίνει:

-- Κάθε κάτοικος και ανάλογα με το πού είναι το επίκεντρο και η σφοδρότητα της κακοκαιρίας τρέμει μην κινδυνεύσει ο ίδιος και η περιουσία του.

-- Αν ζεις σε περιοχές όπως ο οικισμός Οαση στο Μπούρτζι, που πλημμύρισε τον Αύγουστο, ψάχνεις να βρεις ασφαλές σημείο για το αυτοκίνητό σου και συγγενή ή φίλο να πας να μείνεις.

-- Φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου.

-- Κλείνει ο παραλιακός δρόμος προς Κύμη, στο ύψος του Στομίου και της Πλατάνας.

-- Κλείνει ο δρόμος ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι.

Επισημαίνει ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των κατοίκων στους οικισμούς Μπούρτζι και Οαση στο Ληλάντιο πεδίο, στα Πολιτικά και στις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας που είχαν χτυπηθεί από τη φονική πλημμύρα του Αυγούστου και διεκδικούν από τότε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Η Οργάνωση καλεί τον λαό της περιοχής να μη συνηθίσει, να μην αποδεχτεί αυτή την επικίνδυνη για τη ζωή του έλλειψη βασικών υποδομών, αφού «έχει ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και λαϊκή περιουσία από την έλλειψή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. 4 μήνες μετά τις πλημμύρες του Αυγούστου, δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, αφήνοντας τις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές πιο ευάλωτες από πριν».

Προσδιορίζει ως ένοχο για αυτή την κατάσταση την πολιτική που υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις και η Τοπική Διοίκηση, βάζοντας σε προτεραιότητα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την προστασία της ζωής του λαού.

Επισημαίνει μάλιστα ότι απόδειξη είναι όσα ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, όπου είπε: «Μπαίνουμε σε μία εποχή που η επιλογή για τα μεγάλα πρότζεκτ υποδομών, δηλαδή τα δημόσια έργα, θα πρέπει να υπηρετεί ένα και μόνο στόχο, την ανάταξη της εθνικής οικονομίας, την ενίσχυση των ανταγωνιστικών πτυχών της». «Δηλαδή να ξεχάσουμε τα αντιπλημμυρικά έργα, γιατί προέχουν "έργα υποδομής για να ενισχύσουμε επιτέλους τη βιομηχανία logistics..."», σχολιάζει η Οργάνωση.

Στο Μαντούδι αύριο ο Γιώργος Μαρίνος

Την περιοχή του Μαντουδίου θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 17 Δεκέμβρη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, με σκοπό την ανάδειξη των ελλείψεων σε αναγκαία μέτρα υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας, μετά και τα προβλήματα από την τελευταία βροχόπτωση. Στις 12 μ. θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή και εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ