Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε χτες ολόκληρη τη χώρα.

Στην Κρήτη, οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του από την πλημμύρα στο χωριό Βολιώνες Ρεθύμνου, κοντά στο φράγμα Ποταμών, και κάτοικοι της περιοχής τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό, ενώ είχε ειδοποιηθεί και η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο και είχε σπεύσει με δύο οχήματα. Στο δε Ηράκλειο, σε δρόμο των Μοιρών υποχώρησε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Εύβοια, κυρίως στο Μαντούδι και στο Προκόπι, λόγω των βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από προχτές το βράδυ αλλά και της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα αλλά και αργότερα, τμηματικά σε διάφορα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικό, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ΙΧ προληπτικά και διεξαγόταν από άλλα, ασφαλή σημεία του οδικού δικτύου.

Πολλά ήταν τα προβλήματα και στη Βόρεια Ελλάδα. Ο δήμος Αβδήρων (πρώην Βιστωνίδας) Ξάνθης πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και κατάφερε να βγει από αυτό την τελευταία στιγμή. Πολλές από τις καλλιέργειες στην περιοχή έχουν καταστραφεί, ενώ το νερό είχε φτάσει και σε γειτονικές περιοχές, πλημμυρίζοντας χωράφια και καλλιέργειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ